§ 3. - Rozszerzenie zakresu usług stołówek studenckich.

Monitor Polski

M.P.1961.10.56

Akt utracił moc
Wersja od: 15 stycznia 1972 r.
§  3.
1.
Stołówki obowiązane są do rozszerzania zakresu wykonywanych usług przez:
1)
zwiększenie ilości i rodzajów posiłków oraz w miarę możliwości
2)
uruchomienie dodatkowej produkcji wyrobów garmażeryjnych.
2. 4
Korzystanie z posiłków w stołówkach powinno być udostępnione - poza studentami uczelni, przy których zorganizowane są stołówki - również innym osobom na zasadach pełnej odpłatności.
3. 5
Dodatkową produkcję wyrobów garmażeryjnych należy sprzedawać w bufetach oraz oferować jednostkom handlu detalicznego.
4 § 3 ust. 2 zmieniony przez § 13 ust. 3 pkt 3 uchwały nr 295 Rady Ministrów z dnia 23 grudnia 1971 r. w sprawie zasad odpłatności konsumentów za korzystanie z żywienia przyzakładowego oraz pokrywania kosztów tego żywienia (M.P.72.1.1) z dniem 15 stycznia 1972 r.
5 § 3 ust. 3 zmieniony przez § 13 ust. 3 pkt 3 uchwały nr 295 Rady Ministrów z dnia 23 grudnia 1971 r. w sprawie zasad odpłatności konsumentów za korzystanie z żywienia przyzakładowego oraz pokrywania kosztów tego żywienia (M.P.72.1.1) z dniem 15 stycznia 1972 r.