§ 2. - Rozszerzenie zakresu usług stołówek studenckich.
Monitor Polski
M.P.1961.10.56
Akt utracił moc
Wersja od: 15 stycznia 1972 r.
§ 2.
Użyte w zarządzeniu wyrażenia:
1)
"zdolność produkcyjna" - oznacza optymalną ilość posiłków i wyrobów garmażeryjnych, osiągniętą przy pełnym wykorzystaniu urządzeń i maszyn gastronomicznych oraz pomieszczeń stołówki i przy pełnym stanie zatrudnienia,
2)
"urządzenia" lub "maszyny" - dotyczy wszystkich urządzeń technicznych używanych w działalności gastronomicznej do produkcji, konserwacji, przechowywania surowców i wyrobów gastronomicznych oraz maszyn i urządzeń służących pośrednio lub bezpośrednio do obsługi konsumentów i ekspedycji wyrobów.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .