§ 5. - Rozszerzenie asortymentu dań w zakładach zbiorowego żywienia w okresie letnim.
Monitor Polski
M.P.1951.A-75.1035
Akt utracił moc
Wersja od: 11 czerwca 1951 r.
§ 5.
1.
Przepisy §§ 1-4 mają odpowiednie zastosowanie do zakładów żywienia zbiorowego o charakterze zamkniętym, jak np. stołówki pracownicze i akademickie, kolonie letnie i wczasy pracownicze, sanatoria i szpitale, internaty, domy dziecka itp.
2.
Przydział mięsa dla zamkniętych zakładów żywienia zbiorowego wymienionych w ust. 1 odbywać się będzie w oparciu o normy dzienne na stołownika, ustalone przez Ministra Handlu Wewnętrznego w porozumieniu z zainteresowanymi ministrami i stanowiące załącznik do niniejszego zarządzenia.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .