§ 4. - Rozszerzenie asortymentu dań w zakładach zbiorowego żywienia w okresie letnim.
Monitor Polski
M.P.1951.A-75.1035
Akt utracił moc
Wersja od: 11 czerwca 1951 r.
§ 4.
1.
Dla umożliwienia zakładom żywienia zbiorowego rozszerzenia asortymentu dań jarskich, rybnych i półmięsnych mogą one w ramach tygodniowego zaopatrzenia w surowce i przetwory mięsne wydawać potrawy oparte na tych produktach tylko 6 dni w tygodniu.
2.
Minister Handlu Wewnętrznego rozszerzy i wzbogaci zaopatrzenie zakładów żywienia zbiorowego w warzywa, owoce, przetwory owocowe i warzywne, ryby i przetwory rybne, jaja, mleko i przetwory mleczne, grzyby, jagody itp.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .