§ 3. - Reglamentowana sprzedaż towarów.

Monitor Polski

M.P.1983.43.250

Akt utracił moc
Wersja od: 1 listopada 1985 r.
§  3.
1.
Ustala się następujące miesięczne ilościowe normy zaopatrzenia ludności:
1)
mięso i jego przetwory ogółem, w tym mięso wołowe i cielęce z kością:
a)
norma zaopatrzenia "MID" i "MI" - 2,5 kg

(w tym mięso wołowe i cielęce z kością - 0,7 kg),

b) 2
norma zaopatrzenia "MIID", "MIIK", "MII" i "MIIS" - 4,0 kg

(w tym mięso wołowe i cielęce z kością - 1,0 kg),

c)
norma zaopatrzenia "G" - 7,0 kg

(w tym mięso wołowe i cielęce z kością - 1,5 kg),

d)
norma zaopatrzenia "GI" - 4,5 kg

(w tym mięso wołowe i cielęce z kością - 1,5 kg),

e)
norma zaopatrzenia "0" - 0,5 kg,
f)
norma zaopatrzenia "MC" - 1,0 kg,
g)
norma zaopatrzenia "MW" - 1,0 kg;
2)
masło:
a)
norma zaopatrzenia "MID", "MI", "MIID", "MIIK", "MII", "G" i "GI" - 0,5 kg,
b)
norma zaopatrzenia "0" i "MW" - 0,25 kg;
c) 3
norma zaopatrzenia "MIIS" - 2,625 kg;
3)
smalec:
a)
norma zaopatrzenia "G" - 2,0 kg,
b)
norma zaopatrzenia "GI" - 1,0 kg,
c)
norma zaopatrzenia "MW" - 0,5 kg,
d)
norma zaopatrzenia "MID" i " MIID" - 0,25 kg;
4) 4
wyroby czekoladowane:

norma zaopatrzenia "MID", "MIID", "MIIK", "0", "MW", "PIII" i "MIIS" - 0,2 kg;

5) 5
mąka pszenna:

norma zaopatrzenia "MID", "MI", "MIID", "MIIK", "MII", "G",

"GI", "MW", "0", "PII" , "PIII" i "MIIS" - 1,0 kg;

6)
tłuszcze zwierzęce i roślinne (z wyłączeniem oleju):

norma zaopatrzenia "MID", "MI", "MIID", "MIIK", "MII", "G",

"GI", "MW", "PII" i "PIII" - 0,375 kg;

7)
kasza manna:

norma zaopatrzenia "0" - 1 kg;

8)
mleko w proszku tzw. niebieskie:

norma zaopatrzenia "0" - 2,5 kg;

9)
cukier:
a) 6
norma zaopatrzenia "MID", "MIID", "MIIK", "PIII", "0" , "MW" i "MIIS" - 2 kg,
b)
norma zaopatrzenia "MI", "MII", "G", "GI" i "PII" - 1,5 kg.
2.
Normy zaopatrzenia wymienione w ust. 1 pkt 9 lit. a) i b) ulegają zwiększeniu w marcu i lipcu o 0,5 kg, a w czerwcu i grudniu o 1,0 kg.
3.
Ustala się dwumiesięczną normę zaopatrzenia ludności w watę:

norma zaopatrzenia "0" - 0,2 kg.

4. 7
Ustala się kwartalną normę zaopatrzenia ludności w przetwory zbożowe:

norma zaopatrzenia "MID", "MI", "MIID", "MIIK", "MII", "G", "GI",

"MW", "PII" , "PIII" i "MIIS" - 2,5 kg.

5.
Ustala się zamiennik za mięso i jego przetwory: za 1 kg mięsa i jego przetworów, z wyłączeniem mięsa wołowego i cielęcego z kością - 1,5 kg cukru.
2 § 3 ust. 1 pkt 1 lit. b) zmieniona przez § 1 pkt 2 lit. a) tiret pierwsze uchwały nr 162 z dnia 14 grudnia 1984 r. (M.P.84.28.185) zmieniającej nin. uchwałę z dniem 1 stycznia 1985 r.
3 § 3 ust. 1 pkt 2 lit. c) dodana przez § 1 pkt 2 lit. a) tiret drugie uchwały nr 162 z dnia 14 grudnia 1984 r. (M.P.84.28.185) zmieniającej nin. uchwałę z dniem 1 stycznia 1985 r.
4 § 3 ust. 1 pkt 4 zmieniony przez § 1 pkt 2 lit. a) tiret trzecie uchwały nr 162 z dnia 14 grudnia 1984 r. (M.P.84.28.185) zmieniającej nin. uchwałę z dniem 1 stycznia 1985 r.
5 § 3 ust. 1 pkt 5 zmieniony przez § 1 pkt 2 lit. a) tiret czwarte uchwały nr 162 z dnia 14 grudnia 1984 r. (M.P.84.28.185) zmieniającej nin. uchwałę z dniem 1 stycznia 1985 r.
6 § 3 ust. 1 pkt 9 lit. a) zmieniona przez § 1 pkt 2 lit. a) tiret piąte uchwały nr 162 z dnia 14 grudnia 1984 r. (M.P.84.28.185) zmieniającej nin. uchwałę z dniem 1 stycznia 1985 r.
7 § 3 ust. 4 zmieniony przez § 1 pkt 2 lit. b) uchwały nr 162 z dnia 14 grudnia 1984 r. (M.P.84.28.185) zmieniającej nin. uchwałę z dniem 1 stycznia 1985 r.