§ 9. - Reglamentowana sprzedaż mięsa i jego przetworów.

Monitor Polski

M.P.1985.46.300

Akt utracił moc
Wersja od: 1 maja 1988 r.
§  9.
1. 25
Minister Rynku Wewnętrznego określi tryb wydawania kart zaopatrzenia.
2. 26
Ministrowie nadzorujący przedsiębiorstwa będące dostawcami mięsa i jego przetworów reglamentowanych oraz prezesi zarządów centralnych związków spółdzielczych, w których są zrzeszone organizacje spółdzielcze będące dostawcami mięsa i jego przetworów reglamentowanych, w porozumieniu z Ministrem Rynku Wewnętrznego, określą szczegółowy tryb produkcji i zasady dostaw asortymentowych mięsa i jego przetworów reglamentowanych.
3. 27
Ministrowie oraz prezesi zarządów centralnych związków spółdzielczych, w których są zrzeszone spółdzielnie oraz występują sklepy fabryczne prowadzące działalność handlową, określą szczegółowy tryb sprzedaży oraz zasady rozliczeń sklepów ze sprzedaży mięsa i jego przetworów reglamentowanych.
4.
Ministrowie i kierownicy urzędów centralnych oraz zarządy centralnych związków spółdzielczych zapewnią środki i warunki do wprowadzenia i funkcjonowania systemu sprzedaży reglamentowanej, z uwzględnieniem zasad, o których mowa w ust. 1-3.
25 § 9 ust. 1 zmieniony przez § 1 pkt 9 uchwały nr 108 z dnia 20 czerwca 1988 r. (M.P.88.19.163) zmieniającej nin. uchwałę z dniem 1 maja 1988 r.
26 § 9 ust. 2 zmieniony przez § 1 pkt 8 i 9 uchwały nr 108 z dnia 20 czerwca 1988 r. (M.P.88.19.163) zmieniającej nin. uchwałę z dniem 1 maja 1988 r.
27 § 9 ust. 3 zmieniony przez § 1 pkt 8 uchwały nr 108 z dnia 20 czerwca 1988 r. (M.P.88.19.163) zmieniającej nin. uchwałę z dniem 1 maja 1988 r.