§ 2. - Reglamentowana sprzedaż mięsa i jego przetworów.

Monitor Polski

M.P.1985.46.300

Akt utracił moc
Wersja od: 1 maja 1988 r.
§  2.
1. 2
Reglamentowaną sprzedażą jest objęte mięso i jego przetwory bilansowane centralnie.
2. 3
Sprzedaż dla ludności mięsa i jego przetworów, o których mowa w ust. 1, następuje tylko na podstawie i w ilościach określonych w karcie zaopatrzenia, z uwzględnieniem zmian wynikających z § 4 ust. 3.
3. 4
Karta zaopatrzenia jest ważna do ostatniego dnia miesiąca, na który została wydana. Decyzję o ewentualnym przedłużeniu ważności odcinków na mięso i jego przetwory wydaje każdorazowo Minister Rynku Wewnętrznego w zależności od stopnia realizacji rozdzielników na mięso i jego przetwory, z tym że terminy te nie mogą przekroczyć następnego miesiąca. Karty zaopatrzenia nie zrealizowane w ustalonych terminach są nieważne w okresach następnych.
4. 5
(skreślony).
2 § 2 ust. 1 zmieniony przez § 1 pkt 2 uchwały nr 108 z dnia 20 czerwca 1988 r. (M.P.88.19.163) zmieniającej nin. uchwałę z dniem 1 maja 1988 r.
3 § 2 ust. 2 zmieniony przez § 1 pkt 8 uchwały nr 108 z dnia 20 czerwca 1988 r. (M.P.88.19.163) zmieniającej nin. uchwałę z dniem 1 maja 1988 r.
4 § 2 ust. 3 zmieniony przez § 1 pkt 9 uchwały nr 108 z dnia 20 czerwca 1988 r. (M.P.88.19.163) zmieniającej nin. uchwałę z dniem 1 maja 1988 r.
5 § 2 ust. 4 skreślony przez § 1 uchwały nr 205 z dnia 22 grudnia 1986 r. (M.P.86.35.269) zmieniającej nin. uchwałę z dniem 1 stycznia 1987 r.