§ 3. - Przepisy kulinarne w zakładach gastronomicznych.
Monitor Polski
M.P.1957.1.8
Akt utracił moc
Wersja od: 14 stycznia 1957 r.
§ 3.
1.
Zakłady gastronomiczne mogą stosować własne przepisy kulinarne po zatwierdzeniu przez prezydia właściwych wojewódzkich rad narodowych, a w przypadku określonym w § 2 ust. 2 - przez prezydia miejskich rad narodowych.
2.
Prezydia wojewódzkich rad narodowych oraz prezydia miejskich rad narodowych, którym zostały przekazane uprawnienia stosownie do § 2 ust. 2, mogą upoważnić poszczególne przedsiębiorstwa gastronomiczne do stosowania przepisów kulinarnych na wszystkie bądź niektóre wyroby bez obowiązku zatwierdzania w trybie określonym w ust. 1. Uprawnienia te nogą być w każdym czasie cofnięte przez prezydia rad narodowych, które je nadały.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .