zakładów żywnienia zbiorowego, tj, zakładów wydających odpłatnie lub nieodpłatnie posiłki dla określonych grup konsumentów, jak np. stołówki przy zakładach pracy, szkołach, internatach, domach wczasowych, zakładach opiekuńczo-wychowawczych, zakładach pomocy społecznej, szpitalach i sanatoriach,
2)
zakładów garmażeryjnych, tj. zakładów produkujących wyroby garmażeryjne o krótkim okresie przydatności do spożycia dla zakładów żywienia zbiorowego i dla placówek handlu detalicznego,
3)
zakładów gastronomicznych w zakresie przygotowywanych przez nie posiłków na zamówienie określonej grupy osób, np. grupy wycieczkowej, zjazdowej,
4)
zakładów produkujących w sposób nieprzemysłowy lody typu cukierniczego, nie paczkowane.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .