§ 1. - Przechowywanie próbek środków spożywczych.

Monitor Polski

M.P.1971.22.145

Akt utracił moc
Wersja od: 20 kwietnia 1971 r.
§  1.
Zarządzenie stosuje się do:
1)
zakładów żywnienia zbiorowego, tj, zakładów wydających odpłatnie lub nieodpłatnie posiłki dla określonych grup konsumentów, jak np. stołówki przy zakładach pracy, szkołach, internatach, domach wczasowych, zakładach opiekuńczo-wychowawczych, zakładach pomocy społecznej, szpitalach i sanatoriach,
2)
zakładów garmażeryjnych, tj. zakładów produkujących wyroby garmażeryjne o krótkim okresie przydatności do spożycia dla zakładów żywienia zbiorowego i dla placówek handlu detalicznego,
3)
zakładów gastronomicznych w zakresie przygotowywanych przez nie posiłków na zamówienie określonej grupy osób, np. grupy wycieczkowej, zjazdowej,
4)
zakładów produkujących w sposób nieprzemysłowy lody typu cukierniczego, nie paczkowane.