§ 5. - Powołanie Inspekcji Higieny Resortu Przemysłu Mięsnego i Mleczarskiego.
Monitor Polski
M.P.1953.A-62.755
Akt utracił moc
Wersja od: 4 lipca 1953 r.
§ 5.
1.
Minister Przemysłu Mięsnego i Mleczarskiego określi za zgodą Przewodniczącego Państwowej Komisji Planowania Gospodarczego szczegółowy zakres działania i organizację wewnętrzną organów Inspekcji.
2.
Minister Przemysłu Mięsnego i Mleczarskiego w porozumieniu z Ministrami Zdrowia i Rolnictwa określi szczegółowe uprawnienia i tryb postępowania organów Inspekcji oraz zasady współpracy z organami służb sanitarnej i weterynaryjnej.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .