§ 5. - Oznaczenie ilości i zawartości ekstraktu w brzeczce gorącej oraz sprawdzanie zapasów piwa.

Monitor Polski

M.P.1953.A-115.1498

Akt utracił moc
Wersja od: 29 grudnia 1953 r.
§  5.
Ze stanu zapasów piwa powinien być sporządzony protokół w 4 egzemplarzach, z których:
1)
jeden egzemplarz pozostaje w aktach technicznych browaru (dołączony do raportów);
2)
drugi egzemplarz powinien być włączony do akt technicznych przedsiębiorstwa dołączony do raportów produkcyjnych piwa (RP1);
3)
trzeci egzemplarz należy dołączyć do raportów produkcyjnych piwa, wysyłanych do Centralnego Zarządu Przemysłu Piwowarsko-Słodowniczego;
4)
czwarty egzemplarz otrzymuje komórka księgowości przedsiębiorstwa w celu przeprowadzenia odpowiednich księgowań stwierdzonych ubytków bądź nadwyżek.