§ 5. - Oznaczenie ilości i zawartości ekstraktu w brzeczce gorącej oraz sprawdzanie zapasów piwa.
Monitor Polski
M.P.1953.A-115.1498
Akt utracił moc
Wersja od: 29 grudnia 1953 r.
§ 5.
Ze stanu zapasów piwa powinien być sporządzony protokół w 4 egzemplarzach, z których:
1)
jeden egzemplarz pozostaje w aktach technicznych browaru (dołączony do raportów);
2)
drugi egzemplarz powinien być włączony do akt technicznych przedsiębiorstwa dołączony do raportów produkcyjnych piwa (RP1);
3)
trzeci egzemplarz należy dołączyć do raportów produkcyjnych piwa, wysyłanych do Centralnego Zarządu Przemysłu Piwowarsko-Słodowniczego;
4)
czwarty egzemplarz otrzymuje komórka księgowości przedsiębiorstwa w celu przeprowadzenia odpowiednich księgowań stwierdzonych ubytków bądź nadwyżek.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .