§ 4. - Oznaczenie ilości i zawartości ekstraktu w brzeczce gorącej oraz sprawdzanie zapasów piwa.
Monitor Polski
M.P.1953.A-115.1498
Akt utracił moc
Wersja od: 29 grudnia 1953 r.
§ 4.
1.
W każdym browarze powinno się odbywać przynajmniej raz w miesiącu, w terminie ustalonym każdorazowo przez dyrektora przedsiębiorstwa, komisyjne sprawdzanie zapasów piwa.
2.
Sprawdzanie zapasów piwa należy do obowiązków komisji inwentaryzacyjnych, powołanych przez dyrektora przedsiębiorstwa na podstawie zarządzenia Ministra Finansów z dnia 20 lutego 1953 r. w sprawie inwentaryzacji oraz sporządzania i zatwierdzania sprawozdań finansowych (Monitor Polski Nr A-29 poz. 359), z tym że przy sprawdzaniu zapasów piwa w skład komisji inwentaryzacyjnych wchodzi przedstawiciel kontroli technicznej przedsiębiorstwa, do którego browar należy.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .