§ 4. - Oznaczenie ilości i zawartości ekstraktu w brzeczce gorącej oraz sprawdzanie zapasów piwa.

Monitor Polski

M.P.1953.A-115.1498

Akt utracił moc
Wersja od: 29 grudnia 1953 r.
§  4.
1.
W każdym browarze powinno się odbywać przynajmniej raz w miesiącu, w terminie ustalonym każdorazowo przez dyrektora przedsiębiorstwa, komisyjne sprawdzanie zapasów piwa.
2.
Sprawdzanie zapasów piwa należy do obowiązków komisji inwentaryzacyjnych, powołanych przez dyrektora przedsiębiorstwa na podstawie zarządzenia Ministra Finansów z dnia 20 lutego 1953 r. w sprawie inwentaryzacji oraz sporządzania i zatwierdzania sprawozdań finansowych (Monitor Polski Nr A-29 poz. 359), z tym że przy sprawdzaniu zapasów piwa w skład komisji inwentaryzacyjnych wchodzi przedstawiciel kontroli technicznej przedsiębiorstwa, do którego browar należy.