§ 8. - Organizacja terenowego przemysłu spożywczego.

Monitor Polski

M.P.1954.A-43.628

Akt utracił moc
Wersja od: 12 maja 1954 r.
§  8.
1.
Wykaz zakładów podlegających przekazaniu stosownie do § 7 oraz terminy ich przekazywania ustali komisja powołana przez Przewodniczącego Państwowej Komisji Planowania Gospodarczego pod przewodnictwem dyrektora Departamentu Przemysłu Rolnego i Spożywczego Państwowej Komisji Planowania Gospodarczego z udziałem przedstawicieli Ministrów: Przemysłu Drobnego i Rzemiosła, Przemysłu Rolnego i Spożywczego oraz Handlu Wewnętrznego. Komisja powinna rozpocząć swe prace bezzwłocznie i ukończyć je najpóźniej do dnia 31 maja 1954 r.
2.
Przedsiębiorstwa i zakłady powinny być przekazywane w trybie przewidzianym obowiązującymi przepisami z pełnym wyposażeniem technicznym i kadrami.