§ 6. - Organizacja terenowego przemysłu spożywczego.
Monitor Polski
M.P.1954.A-43.628
Akt utracił moc
Wersja od: 12 maja 1954 r.
§ 6.
Zobowiązuje się prezydia wojewódzkich rad narodowych do:
1)
szczegółowego zbadania w terminie do dnia 30 czerwca 1954 r. nieczynnych oraz niewłaściwie wykorzystanych zakładów przemysłu spożywczego na terenie województwa i ustalenia możliwości ich uruchomienia,
2)
złożenia Ministrowi Przemysłu Drobnego i Rzemiosła w terminie do dnia 31 lipca 1954 r. wykazów nieczynnych zakładów przemysłu spożywczego oraz zakładów prowadzonych przez inne przedsiębiorstwa i instytucje, a które powinny być prowadzone przez przedsiębiorstwa terenowego przemysłu spożywczego oraz przedstawienia wniosków co do trybu przejęcia tych zakładów.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .