§ 6. - Określenie zasad ustalania cen regulowanych za wczasy pracownicze oraz obozy i kolonie dla młodzieży szkolnej.

Monitor Polski

M.P.1985.10.88

Akt utracił moc
Wersja od: 24 maja 1985 r.
§  6.
1.
Koszty uzasadnione wyżywienia, przypadające na 1 dzień pobytu 1 uczestnika w ośrodku wczasowym, ustala się po określeniu kosztu surowca gastronomicznego przeznaczonego na żywienie w ramach wczasów i kolonii oraz kosztów uzasadnionych prowadzenia zakładu gastronomicznego, przypadających na wyżywienie uczestników wczasów i kolonii.
2.
Przy określaniu kosztów uzasadnionych prowadzenia zakładu gastronomicznego, o których mowa w ust. 1, koszty stałe prowadzenia takiego zakładu dzieli się stosując odpowiednio przepis § 5 ust. 1 pkt 1.
3.
Koszty, o których mowa w ust. 1, nie mogą obejmować kosztów działalności rozrywkowej.