§ 6. - Określenie zasad ustalania cen regulowanych za wczasy pracownicze oraz obozy i kolonie dla młodzieży szkolnej.
Monitor Polski
M.P.1985.10.88
Akt utracił moc
Wersja od: 24 maja 1985 r.
§ 6.
1.
Koszty uzasadnione wyżywienia, przypadające na 1 dzień pobytu 1 uczestnika w ośrodku wczasowym, ustala się po określeniu kosztu surowca gastronomicznego przeznaczonego na żywienie w ramach wczasów i kolonii oraz kosztów uzasadnionych prowadzenia zakładu gastronomicznego, przypadających na wyżywienie uczestników wczasów i kolonii.
2.
Przy określaniu kosztów uzasadnionych prowadzenia zakładu gastronomicznego, o których mowa w ust. 1, koszty stałe prowadzenia takiego zakładu dzieli się stosując odpowiednio przepis § 5 ust. 1 pkt 1.
3.
Koszty, o których mowa w ust. 1, nie mogą obejmować kosztów działalności rozrywkowej.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .