§ 1. - Ograniczenie zakupu zwierząt rzeźnych, mięsa, tłuszczu i przetworów mięsnych przez osoby uprawnione do wykonywania rzemiosła wędliniarsko-rzeźnickiego i wyrobu mięsa lub wyrobu konserw mięsnych.

Monitor Polski

M.P.1949.A-9.116

Akt utracił moc
Wersja od: 26 lutego 1949 r.
§  1.
Osoby upoważnione do wykonywania rzemiosła wędliniarsko-rzeźnickiego i wyrobu mięsa lub wyrobu konserw mięsnych mogą na podstawie uprawnień do prowadzenia rzemiosła dokonywać zakupu na potrzeby własnych warsztatów rzemieślniczych zwierząt rzeźnych, mięsa, tłuszczu i przetworów mięsnych jedynie w punktach sprzedaży oznaczonych przez Centralę Mięsną, Centralę Spółdzielczo-Państwową, w braku takiego oznaczenia w punktach sprzedaży:

a. Centrali Mięsnej, Centrali Spółdzielczo-Państwowej,

b. Spółdzielni Gminnych "Samopomoc Chłopska" lub innych spółdzielni uprawnionych do prowadzenia handlu hurtowego na danym terenie.