Ograniczenie zakupu zwierząt rzeźnych, mięsa, tłuszczu i przetworów mięsnych przez osoby uprawnione do wykonywania rzemiosła wędliniarsko-rzeźnickiego i wyrobu mięsa lub wyrobu konserw mięsnych.
Monitor Polski
M.P.1949.A-9.116
Akt utracił moc Wersja od: 26 lutego 1949 r.
ZARZĄDZENIE
MINISTRA PRZEMYSŁU I HANDLU
z dnia 16 lutego 1949 r.
w sprawie ograniczenia zakupu zwierząt rzeźnych, mięsa, tłuszczu i przetworów mięsnych przez osoby uprawnione do wykonywania rzemiosła wędliniarsko-rzeźnickiego i wyrobu mięsa lub wyrobu konserw mięsnych.
Na podstawie § 5 rozporządzenia Ministra Przemysłu i Handlu z dnia 30 listopada 1948 r. w sprawie zaopatrywania ludności w mięso, tłuszcze i przetwory mięsne (Dz. U. R. P. z 1949 r. Nr. 1, poz. 3) zarządzam, co następuje: