§ 1. - Ogólne zasady kontraktacji produktów rolnych.
Monitor Polski
M.P.1978.27.97
Akt utracił moc Wersja od: 1 lipca 1982 r.
§ 1.
Kontraktacją mogą być objęte wszystkie produkty rolne, a w szczególności:1)
zboża: pszenica, żyto, jęczmień, owies, gryka, proso, kukurydza, mieszanki zbożowe,2)
inne produkty roślinne: buraki cukrowe, owoce, warzywa, ziemniaki, nasiona roślin oleistych i strączkowych, zioła, chmiel, tytoń, cykoria, gorczyca, kwiaty, pieczarki, słoma i włókno lnu i konopi, wiklina, zielonki na susz, a także produkty roślinne o szczególnych wymaganiach zdrowotnych,3)
zwierzęta użytkowe i hodowlane, materiał siewny, szkółkarski i sadzeniaki,4)
zwierzęta rzeźne i produkty zwierzęce: trzoda chlewna, młode bydło i owce, króliki, drób, jaja konsumpcyjne, jaja wylęgowe, mleko, a także produkty zwierzęce o szczególnych wymaganiach zdrowotnych,5)
prosięta i warchlaki,6)
inne zwierzęta i produkty pochodzenia zwierzęcego,7)
produkty pasieczne,8)
kokony jedwabnika morwowego.