§ 1. - Ogólne zasady kontraktacji produktów rolnych.

Monitor Polski

M.P.1978.27.97

Akt utracił moc
Wersja od: 1 lipca 1982 r.
§  1.
Kontraktacją mogą być objęte wszystkie produkty rolne, a w szczególności:
1)
zboża: pszenica, żyto, jęczmień, owies, gryka, proso, kukurydza, mieszanki zbożowe,
2)
inne produkty roślinne: buraki cukrowe, owoce, warzywa, ziemniaki, nasiona roślin oleistych i strączkowych, zioła, chmiel, tytoń, cykoria, gorczyca, kwiaty, pieczarki, słoma i włókno lnu i konopi, wiklina, zielonki na susz, a także produkty roślinne o szczególnych wymaganiach zdrowotnych,
3)
zwierzęta użytkowe i hodowlane, materiał siewny, szkółkarski i sadzeniaki,
4)
zwierzęta rzeźne i produkty zwierzęce: trzoda chlewna, młode bydło i owce, króliki, drób, jaja konsumpcyjne, jaja wylęgowe, mleko, a także produkty zwierzęce o szczególnych wymaganiach zdrowotnych,
5)
prosięta i warchlaki,
6)
inne zwierzęta i produkty pochodzenia zwierzęcego,
7)
produkty pasieczne,
8)
kokony jedwabnika morwowego.