§ 3. - Ogłoszenie ustanowionych przez Polski Komitet Normalizacyjny norm państwowych.
Monitor Polski
M.P.1957.52.332
Akt utracił moc Wersja od: 2 lipca 1957 r.
§ 3.
1.
Z dniem ł lipca 1957 r. tracą moc następujące normy: 1)
PN-53/A-82[00 "Mięso. Oznaczanie wody", 2)
PN.-53/A-821W "Mięso. Oznaczanie tłuszczu"- zatwierdzone: jako normy państwowe zalecane rozporządzeniem Przewodniczącego Państwowej Komisji "Planowania Gospodarczego z dnia 16 sierpnia 1955 r. w sprawie zatwierdzenia norm państwowych ustalonych precz Polski Komitet Normalizacyjny, dotyczących produktów spożywczych i rolnictwa (Dz. U. Nr 35, poz. 220),
3)
PN/Z-54093 "Narzędzia lekarskie. Wymiary nacięć? na narzędziach lekarskich", zatwierdzona jako norma państwowa obowiązująca rozporządzeniem Przewodniczącego Państwowej Komisji Planowania Gospodarczego z dnia 3 maja 1954 r, w sprawie zatwierdzenia norm państwowych ustalonych przez Polski Komitet Normalizacyjny, dotyczących narzędzi, lekarskich (Dz. U. Nr 24, poz. 90).2.
Z dniem 1 września 1957 r.. tracą moc następujące normy: 1)
PN-54/A-85906 "Trany. Oznaczanie liczby zmydlenia". zatwierdzona jako norma państwowa obowiązująca rozporządzeniem Przewodniczącego, Państwowej Komisji Planowania Gospodarczego z dnia 12 czerwca 1956 r. w sprawie zatwierdzenia norm państwowych (Dz. U.. Nr 31, poz. 145), 2)
PN-53/C-04282 "Tłuszcze techniczne. Liczba, .zmydlenia. Oznaczanie", zatwierdzona jako norma państwowa obowiązująca rozporządzeniem Przewodniczącego Państwowej Komisji Planowania Gospodarczego z dnia 20 maja 1954 r. w sprawie zatwierdzenia norm państwowych ustalonych przez Polski Komitet Normalizacyjny w zakresie chemii (Dz. U. Nr 27, poz. 107)..