§ 6. - Obrót mięsem z uboju gospodarczego.

Monitor Polski

M.P.1986.27.188

Akt utracił moc
Wersja od: 31 sierpnia 1988 r.
§  6. 3
Jednostki, o których mowa w § 4 ust. 2, odkupione od producenta rolnego mięso oraz wyprodukowane z tego mięsa przetwory mogą:
1)
wykorzystać we własnych zakładach gastronomicznych i garmażeryjnych,
2)
sprzedawać innym jednostkom gospodarki uspołecznionej i nie uspołecznionej, prowadzącym produkcję garmażeryjną lub żywienie zbiorowe, w szczególności przedsiębiorstwom turystycznym, ośrodkom wczasowym i sportowym, zakładom rzemieślniczym i gastronomicznym,
3)
sprzedawać indywidualnym nabywcom w wytypowanych sklepach mięsnych lub we własnych punktach sprzedaży.
3 § 6 zmieniony przez § 1 pkt 3 zarządzenia Ministra Rynku Wewnętrznego z dnia 1 sierpnia 1988 r. (M.P.88.23.212) zmieniającego nin. zarządzenie z dniem 31 sierpnia 1988 r.