§ 4. - Obrót mięsem z uboju gospodarczego.

Monitor Polski

M.P.1986.27.188

Akt utracił moc
Wersja od: 31 sierpnia 1988 r.
§  4. 1
 
1.
Producent rolny może sprzedawać na targowiskach (halach targowych, bazarach, placach targowych) oraz w punktach sprzedaży zlokalizowanych poza targowiskiem, odpowiednio adaptowanych i dopuszczonych do użytkowania przez terenowe organy administracji państwowej o właściwości szczególnej do spraw weterynarii stopnia podstawowego, mięso wieprzowe, wołowe, cielęce, baranie, słoninę, sadło, łój, podroby i jelita.
2.
Jednostki gospodarki uspołecznionej i nie uspołecznionej posiadające punkty uboju (rzeźnie) mogą nabywać od producenta rolnego, który zlecił im dokonanie usługowego uboju zwierząt rzeźnych, nadwyżki mięsa wieprzowego, wołowego, cielęcego, baraniego, słoniny, sadła, łoju, podrobów i jelit, przekraczające potrzeby własne tego producenta.
1 § 4 zmieniony przez § 1 pkt 1 zarządzenia Ministra Rynku Wewnętrznego z dnia 1 sierpnia 1988 r. (M.P.88.23.212) zmieniającego nin. zarządzenie z dniem 31 sierpnia 1988 r.