Oddział E - grupę V - obejmującą 4 gatunki pieczywa pszennego półcukierniczego: - Obowiązkowy asortyment pieczywa w sklepach spożywczych.

Monitor Polski

M.P.1953.A-68.836

Akt utracił moc
Wersja od: 23 lipca 1953 r.

E.

grupę V - obejmującą 4 gatunki pieczywa pszennego półcukierniczego:

1)
bułki maślane z makiem z mąki pszennej 72% i 50%,
2)
bułki z marmoladą z mąki pszennej 72% i 50%,
3)
bułki maślane z mąki pszennej 72% i 50% (gatunek ten dzieli się na 9 typów) a mianowicie:
a)
bułki maślane,
b)
półfrancuskie,
c)
bułki filipowskie,
d)
maglowniczki,
e)
mikada,
i)
melony,
g)
rozańczyki,
h)
precle,
i)
papatacze,
4)
bułki drożdżowe z serem z mąki pszennej 72% i 50%;