Oddział A - grupę I - obejmującą 9 gatunków pieczywa żytniego: - Obowiązkowy asortyment pieczywa w sklepach spożywczych.

Monitor Polski

M.P.1953.A-68.836

Akt utracił moc
Wersja od: 23 lipca 1953 r.

A.

grupę I - obejmującą 9 gatunków pieczywa żytniego:

1)
chleb żytni z mąki 60%,
2)
chleb żytni z mąki 82%,
3)
chleb żytni z mąki 97%,
4)
chleb żytni z mąki razowej specjalnej, tzw. starogardzki,
5)
chleb żytni z mąki 45%, tzw. lubelski,
6)
chleb żytni z mąki pośledniej 45-72%, tzw. sitkowy,
7)
chleb żytni z mąki 60% z dodatkiem łuski pszennej, tzw. kujawski,
8)
chleb żytni z mąki 82% z dodatkiem melasy, tzw. amatorski,
9)
chleb żytni z mąki 95%, tzw. razowiec;