§ 1. - Normy ubytków naturalnych podczas studzenia, chłodzenia i przechowywania mięsa wieprzowego, wołowego, cielęcego i baraniego, ośrodków i podrobów zwierząt rzeźnych, łojów surowych oraz podczas przechowywania wędlin i wyrobów wędliniarskich w zakładach mięsnych podporządkowanych Centrali Przemysłu Mięsnego.

Monitor Polski

M.P.1961.5.29

Akt utracił moc
Wersja od: 1 listopada 1964 r.
§  1.
Przy studzeniu, chłodzeniu i przechowywaniu mięsa wieprzowego w półtuszach luzem, mięsa wołowego w półtuszach i ćwierćtuszach luzem, mięsa cielęcego i baraniego w tuszach luzem, ośrodków rozwieszonych luzem, pochodzących ze zwierząt rzeźnych, podrobów zwierząt rzeźnych, łojów surowych oraz przy przechowywaniu wędlin i wyrobów wędliniarskich w zakładach mięsnych, podporządkowanych Centrali Przemysłu Mięsnego, należy stosować normy ubytków naturalnych oraz zasady określone w załącznikach nr 1, nr 2, nr 3 i nr 4 do niniejszego zarządzenia.