§ 2. - Normy ubytków naturalnych mięsa wieprzowego, wołowego, cielęcego, baraniego i końskiego podczas chłodzenia i przechowywania w magazynach chłodzonych.
Monitor Polski
M.P.1979.16.102
Akt utracił moc
Wersja od: 30 czerwca 1979 r.
§ 2.
1.
Traci moc zarządzenie Ministra Przemysłu Spożywczego i Skupu z dnia 7 lutego 1968 r. w sprawie norm ubytków naturalnych mięsa wieprzowego, wołowego, cielęcego, baraniego i końskiego podczas studzenia, chłodzenia oraz przechowywania w magazynach i wydawania z magazynów (Monitor Polski Nr 8, poz. 46).
2.
Stosownie do § 14 zarządzenia nr 13 Prezesa Rady Ministrów z dnia 31 stycznia 1975 r. w sprawie właściwości, zasad i trybu ustalania norm ubytków naturalnych oraz kontroli ich stosowania (Monitor Polski Nr 5, poz. 25) z dniem wejścia w życie niniejszego zarządzenia utracą moc normy ubytku naturalnego mięsa i przetworów mięsnych podczas przechowywania w magazynach rozdzielczych i chłodniach, określone w tabeli nr 4 załącznika do zarządzenia Ministra Handlu Wewnętrznego z dnia 25 października 1969 r. w sprawię norm ubytków naturalnych niektórych artykułów w obrocie towarowym (Monitor Polski z 1969 r. Nr 49, poz. 379, z 1972 r. Nr 31, poz. 173 i z 1977 r. Nr 14, poz. 80).
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .