§ 2. - Niektóre obowiązki organów resortu rolnictwa oraz przemysłu mięsnego i mleczarskiego w rzeźniach i eksportowych przetwórniach mięsnych.
Monitor Polski
M.P.1955.36.355
Akt utracił moc
Wersja od: 23 marca 1955 r.
§ 2.
1.
Do obowiązków przedsiębiorstw wymienionych w § 1 należy ponadto dostarczenie niezbędnych urządzeń i środków dezynfekcyjnych oraz dokonanie rozbioru, oczyszczenia mięsa, unieszkodliwienie mięsa warunkowo zdatnego i nieszkodliwe usunięcie mięsa niezdatnego, oczyszczenie i odkażenie placów, pomieszczeń i urządzeń rzeźni (przetwórni) na każde żądanie służby weterynaryjnej.
2.
Czynności związane z przenoszeniem i przewożeniem mięsa zakwestionowanego, unieszkodliwianiem mięsa warunkowo zdatnego, nieszkodliwym usuwaniem niezdatnego mięsa, przeprowadzaniem oczyszczania i odkażania odbywają się pod nadzorem służby weterynaryjnej resortu rolnictwa.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .