§ 6. - Nadzór nad niektórymi środkami żywienia zwierząt.
Monitor Polski
M.P.1953.A-8.114
Akt utracił moc
Wersja od: 30 marca 2001 r.
§ 6.
Zawartość tłuszczu nie może przekraczać:
1)
w makuchach z roślin oleistych całych i kruszonych, śrutach i mączce z makuchów roślin oleistych - 9,5%;
2)
w śrutach i mączce poekstrakcyjnej z nasion makuchów - 2,5%;
3)
w mączce pochodzenia zwierzęcego:
a)
ze skwarek - 15%,
b)
rybiej chudej - 7%,
c)
rybiej tłustej - 15%,
d)
śledziowej - 15%,
e)
wielorybiej - 10%,
f)
z jaj - 25%.
V. Dopuszczalny procent zawartości wody.
Do art. 3 pkt 4.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .