§ 2. - Nadzór nad niektórymi środkami żywienia zwierząt.
Monitor Polski
M.P.1953.A-8.114
Akt utracił moc
Wersja od: 30 marca 2001 r.
§ 2.
Za pasze zepsute uważa się pasze, które mają niewłaściwy dla nich smak, woń lub wygląd wskutek:
1)
procesów fermentacyjnych;
2)
procesów gnilnych w paszy lub surowcu użytym do wyrobu paszy;
3)
nadmiernego dla danego rodzaju paszy zjełczenia;
4)
porażenia paszy grzybkami;
5)
opanowania paszy roztoczami;
6)
stęchłości;
7)
zmian wywołanych stosowaniem zbyt wysokiej temperatury przy wyrobie technicznym;
8)
innych podobnych przyczyn.
III. Dopuszczalna procentowa ilość zanieczyszczeń i domieszek.
Do art. 3 pkt 2.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .