Rozdział 4 - PROCENTOWA ZAWARTOŚĆ SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH ISTOTNYCH W PASZACH, WPROWADZONYCH DO OBROTU Do art. 3 pkt 3. - Nadzór nad niektórymi środkami żywienia zwierząt.
M.P.1950.A-95.1206
Akt utracił mocIV.
PROCENTOWA ZAWARTOŚĆ SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH ISTOTNYCH W PASZACH, WPROWADZONYCH DO OBROTU
PROCENTOWA ZAWARTOŚĆ SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH ISTOTNYCH W PASZACH, WPROWADZONYCH DO OBROTU
żytnich - co najmniej 11% białka surowego,
pszennych - co najmniej 11% białka surowego,
jęczmiennych - co najmniej 6% białka surowego,
owsianych - co najmniej 5% białka surowego,
kukurydzianych - co najmniej 10% białka surowego,
gryczanych - co najmniej 5% białka surowego,
z prosa - co najmniej 10% białka surowego,
z ziaren strączkowych - co najmniej 10% białka surowego,
z pszenicy lub żyta - co najmniej 11% białka surowego,
z jęczmienia - co najmniej 9% białka surowego,
z owsa - co najmniej 10% białka surowego,
z gryki - co najmniej 6% białka surowego,
z prosa - co najmniej 8% białka surowego,
z grochu - co najmniej 15% białka surowego,
ryżowej - co najmniej 10% białka surowego,
lnianych - co najmniej 28% białka surowego,
rzepakowych - co najmniej 30% białka surowego,
makowych - co najmniej 30% białka surowego,
konopnych - co najmniej 25% białka surowego,
z lnianki - co najmniej 28% białka surowego,
sojowych - co najmniej 40% białka surowego,
sezamowych - co najmniej 30% białka surowego,
palmowych - co najmniej 14% białka surowego,
kokosowych - co najmniej 20% białka surowego,
z niełuszczonego orzecha ziemnego - co najmniej 29% białka surowego,
z łuszczonego orzecha ziemnego - co najmniej 40% białka surowego,
z łuszczonych nasion słonecznika - co najmniej 33% białka surowego,
z niełuszczonych nasion buku - co najmniej 15% białka surowego,
z łuszczonych nasion buku - co najmniej 24% białka surowego,
z niełuszczonych ziaren bawełny - co najmniej 12% białka surowego,
z łuszczonych ziaren bawełny - co najmniej 30% białka surowego,
z krwi - co najmniej 70% białka surowego i najwyżej 4% tłuszczu,
mięsnej pastewnej - co najmniej 60% białka surowego i najwyżej 5-15% tłuszczu,
mięsno-kostnej - co najmniej 40% białka surowego i najwyżej 4-15% tłuszczu,
kostno-mięsnej - co najmniej 35% białka surowego i najwyżej 4-15% tłuszczu,
mięsno-kostnej utylizacyjnej - co najmniej 40% białka surowego i najwyżej 4-15% tłuszczu,
kostnej - co najmniej 16% białka surowego i najwyżej 2-8% tłuszczu,
z małży i fauny morskiej - co najmniej 45% białka surowego,
rybiej - co najmniej 50% białka surowego,
śledziowej - co najmniej 50% białka surowego,
wielorybiej - co najmniej 47% białka surowego,
ze skwarków - co najmniej 45% białka surowego,
z jaj - co najmniej 28% białka surowego,
ze skwarków - 15%,
rybiej - 5%,
śledziowej - 7%,
wielorybiej - 10%,
z jaj - 12%.