§ 1. - Krajowe normy ubytków naturalnych niektórych artykułów rolno - spożywczych podczas przechowywania.

Monitor Polski

M.P.1987.2.16

Akt utracił moc
Wersja od: 4 lutego 1987 r.
§  1.
Ustala się krajowe normy ubytków naturalnych podczas przechowywania:
1)
ziarna zbóż (żyta, pszenicy, jęczmienia, owsa, mieszanki zbożowej, prosa, gryki, kukurydzy), ziarna roślin strączkowych (grochu, fasoli, bobiku, łubinu, gorczycy, maku, mieszanki strączkowej, mieszanki strączkowo-zbożowej), ziarna roślin oleistych (rzepaku i rzepiku), określone w załączniku nr 1 do zarządzenia,
2)
mąki ziemniaczanej, określone w załączniku nr 2 do zarządzenia,
3)
korzeni buraków cukrowych, określone w załączniku nr 3 do zarządzenia,
4)
spirytusu etylowego, określone w załączniku nr 4 do zarządzenia.