§ 2. - Kontrola jakości artykułów wytwarzanych przez jednostki gospodarki uspołecznionej.
Monitor Polski
M.P.1957.89.531
Akt utracił moc
Wersja od: 22 listopada 1957 r.
§ 2.
1.
Ministrowie, kierownicy urzędów centralnych oraz centralne organizacje spółdzielcze nadzorujące jednostki wymienione w § 1 określą w terminie do dnia 31 grudnia 1957 r. zakres i tryb wykonywania kontroli, o której mowa w § 1.
2.
Określenie zakresu i trybu wykonywania kontroli artykułów żywnościowych i wyrobów przemysłowych mających wpływ na zdrowie człowieka wymaga uzgodnienia z Ministrem Zdrowia.
3.
Jeżeli przepisami, o których mowa w ust. 1, zostanie nałożony obowiązek zamieszczania znaków z dokonanej kontroli, znaki te powinny być możliwie jednolite i nie powinny wpływać na wygląd estetyczny towaru lub opakowania.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .