Przeskocz do treści strony
Wolters Kluwer - powrót do strony głównej
Opcja
Dostępność
KONTRAST
Kontrast biały na czarnym
Kontrast żółty na czarnym
CZCIONKA
A
-
Pomniejszenie czcionki
A
+
Powiększenie czcionki
Pokaż więcej opcji
Zamknij
Zaloguj się do LEX
- serwis autoryzacji
Czytaj w dostępie testowym
- utwórz konto
Okruszki:
OpenLEX
- Powrót do strony głównej
Zobacz wszystkie
Akty prawne
Zobacz wszystkie
M.P.
Zobacz wszystkie
Dokonywanie skupu zdecentralizowanego...
Zobacz wszystkie
§ 3.
OpenLEX
§ 3. - Dokonywanie skupu zdecentralizowanego niektórych artykułów spożywczych przez przedsiębiorstwa handlu detalicznego oraz żywienia zbiorowego.
Pełna treść
Monitor Polski
M.P.1955.109.1441
Akt utracił moc
Wersja od: 28 listopada 1955 r.
§ 3.
Skupem zdecentralizowanym mogą być objęte następujące artykuły:
1)
kasza jaglana i gryczana,
2)
groch, fasola, bób, soczewica,
3)
ryby i raki,
4)
drób, dziczyzna, króliki,
5)
nabiał (masło osełkowe, sery twarogowe, śmietana),
6)
jaja,
7)
owoce świeże i suszone,
8)
owoce leśne,
9)
warzywa oraz kapusta i ogórki kiszone,
10)
ziemniaki jadalne,
11)
grzyby świeże i suszone,
12)
mak,
13)
miód,
14)
zioła przyprawowe (majeranek, kminek, czarnuszka itp.),
15)
kwiaty.
Skroluj na górę strony
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie.
Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia
.
Zamknij