§ 2. - Zwolnienie od podatków przychodów osiąganych z nowo założonych prywatnych zakładów gastronomicznych.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1970.31.264
Akt utracił moc
Wersja od: 31 grudnia 1970 r.
§ 2.
Zwolnienie przysługuje osobom, które:
1)
w okresie po dniu 1 lipca 1965 r. nie prowadziły zakładu gastronomicznego,
2)
posiadają zezwolenie na prowadzenie zakładu gastronomicznego i prowadzą zakład zgodnie z tym zezwoleniem,
3)
nie prowadzą w zakładzie gastronomicznym sprzedaży napojów zawierających powyżej 18% alkoholu,
4)
zatrudniają w zakładzie gastronomicznym oprócz członków rodziny nie więcej niż trzech, a w miejscowościach turystycznych - nie więcej niż czterech pracowników najemnych, licząc w skali średniej rocznej,
5)
nie posiadają poza zakładem gastronomicznym innych źródeł przychodów podlegających przepisom o podatku obrotowym; zastrzeżenie to dotyczy również członków rodziny, których dochody podlegają łącznemu opodatkowaniu z dochodem tych osób,
6)
w okresie objętym zwolnieniem od podatków i w ciągu trzech lat po tym okresie nie zaprzestaną prowadzenia zakładu gastronomicznego.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .