§ 2. - Zwolnienie od podatków przychodów osiąganych z nowo uruchamianych prywatnych zakładów gastronomicznych oraz ulgi podatkowe dla istniejących prywatnych zakładów gastronomicznych z tytułu nakładów inwestycyjnych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1965.52.325

Akt utracił moc
Wersja od: 11 stycznia 1971 r.
§  2.
Zwolnienia, o których mowa w § 1, przysługują osobom, które:
1)
posiadają zezwolenie na prowadzenie zakładu gastronomicznego,
2)
nie prowadzą w zakładzie gastronomicznym sprzedaży napojów zawierających powyżej 18% alkoholu,
3)
zatrudniają w zakładzie gastronomicznym oprócz członków rodziny (§ 3 ust. 2) nie więcej niż trzech pracowników najemnych, licząc w skali średniej rocznej,
4)
nie posiadają poza zakładem gastronomicznym innych źródeł przychodów, podlegających przepisom o podatku obrotowym; zastrzeżenie to dotyczy również członków rodziny, których dochody podlegają łącznemu opodatkowaniu z dochodem tych osób.