§ 4. - Zryczałtowanie podatków obrotowego i dochodowego od rzemieślników trudniących się przerobem surowca rybnego.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1975.43.222
Akt utracił moc
Wersja od: 19 grudnia 1975 r.
§ 4.
1.
Stawki ryczałtu wynoszą:
1)
przy dokonywaniu przerobu surowca rybnego na rachunek własny:
od wartości zakupionego w ciągu roku podatkowego surowca rybnego
%
do 200.000 zł
10
od nadwyżki ponad 200.000 zł do 400.000 zł
12
od nadwyżki ponad 400.000 zł do 600.000 zł
14
od nadwyżki ponad 600.000 zł do 800.000 zł
16
2)
przy dokonywaniu przerobu powierzonego surowca rybnego - 10% kwoty wypłaconej za przerób.
2.
Stawkę ryczałtu określoną w ust. 1 pkt 2, przypadającą od kwot wypłaconych za wędzenie szprotów powierzonych w okresie od października do maja, obniża się o 30%.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .