§ 4. - Zryczałtowanie podatków obrotowego i dochodowego od rzemieślników trudniących się przerobem surowca rybnego.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1975.43.222

Akt utracił moc
Wersja od: 19 grudnia 1975 r.
§  4.
1.
Stawki ryczałtu wynoszą:
1)
przy dokonywaniu przerobu surowca rybnego na rachunek własny:
od wartości zakupionego w ciągu roku podatkowego surowca rybnego%
do 200.000 zł10
od nadwyżki ponad 200.000 zł do 400.000 zł12
od nadwyżki ponad 400.000 zł do 600.000 zł14
od nadwyżki ponad 600.000 zł do 800.000 zł16
2)
przy dokonywaniu przerobu powierzonego surowca rybnego - 10% kwoty wypłaconej za przerób.
2.
Stawkę ryczałtu określoną w ust. 1 pkt 2, przypadającą od kwot wypłaconych za wędzenie szprotów powierzonych w okresie od października do maja, obniża się o 30%.