§ 2. - Znakowanie mięsa, przeznaczonego do wywozu do Szwecji.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1927.109.927

Akt utracił moc
Wersja od: 21 lutego 1928 r.
§  2. 1
Mięso solone lub w inny sposób przyrządzone, przeznaczone do wywozu do Szwecji, winno być zaopatrzone w etykiety w języku polskim i szwedzkim, umieszczone na opakowaniu i podpisane przez państwowego lekarza weterynaryjnego lub przez lekarza weterynaryjnego, upoważnionego przez władzę administracyjną II instancji, o treści według wzoru (№ 2).
1 § 2 zmieniony przez obwieszczenie z dnia 4 lutego 1928 r. o sprostowaniu błędu w rozporządzeniu Ministra Rolnictwa z dnia 4 listopada 1927 r. o znakowaniu mięsa przeznaczonego do wywozu do Szwecji. (Dz.U.28.17.150) z dniem 21 lutego 1928 r.