Art. 3. - Zmiana ustawy o produktach pochodzenia zwierzęcego oraz ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2018.2136

Akt jednorazowy
Wersja od: 13 listopada 2018 r.
Art.  3. 

Postępowania w sprawie zatwierdzenia:

1)
projektu technologicznego zakładu, w którym ma być prowadzona działalność:
a)
w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do sprzedaży bezpośredniej lub
b)
marginalna, lokalna i ograniczona, o której mowa w art. 1 ust. 5 lit. b (ii) rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55, z późn. zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 14),
2)
zmiany sposobu użytkowania zakładu lub jego części, w którym jest prowadzona działalność wymieniona w pkt 1

- wszczęte na podstawie ustawy zmienianej w art. 1 i niezakończone decyzją ostateczną do dnia wejścia w życie niniejszej ustawy, umarza się.