§ 1. - Zmiana rozporządzenia w sprawie szczegółowych zasad organizacji Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.
Dz.U.2020.1112
Akt jednorazowy"§ 2. Wojewódzkim inspektoratem kieruje wojewódzki inspektor jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych przy pomocy zastępcy wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz kierowników i zastępców kierowników komórek organizacyjnych wymienionych w § 3.
§ 3. 1. W skład wojewódzkiego inspektoratu wchodzą następujące komórki organizacyjne:
1) wydział kontroli;
2) wydział organizacyjno-administracyjny.
2. W wydziale:
1) kontroli można wyodrębnić:
a) sekcję kontroli jakości handlowej,
b) sekcję kontroli rolnictwa ekologicznego i produktów regionalnych,
c) sekcję kontroli odrębnych;
2) organizacyjno-administracyjnym można wyodrębnić:
a) sekcję księgowości,
b) sekcję kadr,
c) sekcję prawną,
d) sekcję sprawozdawczości i ewidencji.
3. W skład wojewódzkiego inspektoratu mogą wchodzić także:
1) oddziały wojewódzkiego inspektoratu oraz wydziały i samodzielne stanowiska pracy, tworzone w miejscach odpraw celnych lub w innych miejscach, jeżeli jest to uzasadnione potrzebą wykonywania kontroli jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych;
2) samodzielne stanowiska pracy.
4. Oddziałem lub wydziałem wojewódzkiego inspektoratu kieruje kierownik tej komórki organizacyjnej przy pomocy zastępcy kierownika.
5. Sekcjami, o których mowa w ust. 2, kierują kierownik wydziału, zastępca kierownika wydziału albo główny specjalista.".