Art. 2. - Zmiana cen obiadów, ustanowionych w Rozporządzeniu z dnia 24 marca 1920 r. (Monitor Polski Nr 96), obowiązujących w m.st. Warszawie, oraz - częściowe uchylenie Rozp. Ministra Aprow. z dnia 31 grudnia 1919 r. Dz. Ust. Nr 4 (poz. 21).

Dziennik Ustaw

Dz.U.1920.79.536

Akt utracił moc
Wersja od: 20 sierpnia 1920 r.
Art.  2.

rozp. z 24. III 1920 r. zmienia się jak następuje:

Ceny obiadów w restauracjach, pensjonatach, garkuchniach, jadłodajniach, barach, publicznych bufetach i klubowych, mleczarniach, kawiarniach, hotelach:

I-szej kategorji t. j. I rzędu z wyższemi kosztami administracyjnemi nie mogą przekraczać - 25 marek.

II-ej kategorji t. j. I rzędu z mniejszemi kosztami administracyjnemi - 23 marki.

III-ej kategorji t. j. drugiego rzędu - 17 marek.

II.