§ 1. - Zm.: rozporządzenie z dnia 29 października 1929 r. o dozorze nad wyrobem i obiegiem mąki i wyrobów mącznych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1933.11.74

Akt jednorazowy
Wersja od: 22 lutego 1933 r.
§  1.
W paragrafie 4 ustęp 2 rozporządzenia Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 29 października 1929 r., wydanego w porozumieniu z Ministrem Przemysłu i Handlu, o dozorze nad wyrobem ł obiegiem maki i wyrobów mącznych (Dz. U. R. P. Nr. 78, poz. 582) po zdaniu pierwszem dodaje się nowe zdanie treści następującej: "O ile pieczywo jest wypiekane z mąki żytniej, nazwa powinna obejmować, poza rodzajem maki, również i gatunek użytej do wypieku mąki żytniej (rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 31 sierpnia 1932 r. o przemiale żyta - Dz. U. R. P. Nr. 78, poz. 695)."