§ 1. - Zm.: rozporządzenie w sprawie zbieranych danych rynkowych.
Dz.U.2009.29.185
Akt jednorazowy"5) cukru, pasz oraz produktów rolnictwa ekologicznego - w zakresie, o którym mowa w ust. 1 pkt 1 lit. c oraz w pkt 2;";
"2) kg cukru wyprodukowanego w ramach kwoty produkcyjnej oraz poza tą kwotą, ze wskazaniem pojemności opakowań;",
"2a) kg mięsa wołowego lub wieprzowego w elementach, będącego produktem rolnictwa ekologicznego;
2b) kg lub sztukę owoców lub warzyw, będących produktami rolnictwa ekologicznego;",
"4) 100 sztuk jaj:
a) spożywczych według klas jakości handlowej określonych w przepisach Unii Europejskiej2),
b) będących produktami rolnictwa ekologicznego;",
"5) litr mleka będącego produktem rolnictwa ekologicznego.";
"11) w odniesieniu do rynku cukru - liczba ton sprzedanego cukru wyprodukowanego w ramach kwoty produkcyjnej oraz poza tą kwotą, wraz ze wskazaniem pojemności opakowań;",
"16) w odniesieniu do rynku produktów rolnictwa ekologicznego - liczba:
a) kg sprzedanego mięsa wołowego lub wieprzowego w elementach,
b) litrów sprzedanego mleka,
c) sztuk sprzedanych jaj,
d) kg lub sztuk sprzedanych owoców lub warzyw.";
"3) baraniny - przekazują przedsiębiorcy działający na tym rynku;",
"6) cukru - przekazują producenci cukru.",
"12) produktów rolnictwa ekologicznego, jeżeli przedsiębiorcy posiadają ważny certyfikat zgodności wydany przez upoważnione jednostki certyfikujące, zgodnie z przepisami o rolnictwie ekologicznym.";
"4) miesiąc kalendarzowy - w odniesieniu do rynku cukru, rynku pasz, rynku chmielu, rynku włókna lnianego i konopnego, rynku produktów rolnictwa ekologicznego oraz rynku mleka dla ceny skupu.",
"6) do 20. dnia miesiąca, po upływie okresu, o którym mowa w ust. 1 pkt 4, dla rynku cukru, rynku chmielu, rynku włókna lnianego i konopnego, rynku produktów rolnictwa ekologicznego oraz w odniesieniu do ceny skupu - dla rynku mleka;";
"XI. Rynek cukru
Cukier, dla którego jest ustalana cena sprzedaży:
1) cukier wyprodukowany w ramach kwoty produkcyjnej;
2) cukier wyprodukowany poza kwotą produkcyjną.",
"XVI. Rynek produktów rolnictwa ekologicznego
Produkty rolnictwa ekologicznego, dla których jest ustalana cena sprzedaży:
1) mięso wołowe w elementach;
2) mięso wieprzowe w elementach;
3) mleko krowie, owcze i kozie;
4) jaja;
5) owoce lub warzywa, z podziałem na poszczególne gatunki.".