Zm.: rozporządzenie w sprawie wykazów towarów do celów poboru podatku od towarów i usług w imporcie.
Dz.U.2005.95.799
Akt jednorazowyROZPORZĄDZENIE
MINISTRA FINANSÓW 1
z dnia 27 maja 2005 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie wykazów towarów do celów poboru podatku od towarów i usług w imporcie
Pozycja | Kod CN | Wyszczególnienie |
"57 | 0806 | Winogrona, świeże lub suszone" |
Pozycja | Kod CN | Wyszczególnienie |
"61a | 0811 | Owoce i orzechy, niegotowane lub gotowane na parze lub w wodzie, zamrożone, nawet zawierające dodatek cukru lub innego środka słodzącego |
61b | *0812 | Owoce i orzechy zakonserwowane tymczasowo (na przykład gazowym ditlenkiem siarki, w solance, w wodzie siarkowej lub w innych roztworach konserwujących), ale nienadające się w tym stanie do bezpośredniego spożycia3)" |
Pozycja | Kod CN | Wyszczególnienie |
"104 | *1508 | Olej z orzeszków ziemnych i jego frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie5)" |
Pozycja | Kod CN | Wyszczególnienie |
"105 | *1509 | Oliwa i jej frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie5)" |
Pozycja | Kod CN | Wyszczególnienie |
"112 | *1516 | Tłuszcze i oleje zwierzęce lub roślinne i ich frakcje, częściowo lub całkowicie uwodornione, estryfikowane wewnętrznie, reestryfikowane lub elaidynizowane, nawet rafinowane, ale dalej nieprzetworzone5)" |
Pozycja | Kod CN | Wyszczególnienie |
"124a | 1905 10 00 | - Chleb chrupki |
- - Gofry i wafle: | ||
124b | *1905 32 05 | - - - O zawartości wody przekraczającej 10 % masy30) |
- Sucharki, tosty z chleba i podobne tosty: | ||
124c | 1905 40 90 | - - Pozostałe |
124d | 1905 90 10 | - - Mace |
124e | *1905 90 20 | - Opłatki sakralne, puste kapsułki stosowane do celów farmaceutycznych, wafle wytłaczane, papier ryżowy i podobne wyroby31)" |
Pozycja | Kod CN | Wyszczególnienie |
"126a | *1905 90 90 | - - - - Pozostałe32)" |
"7. Odzież i dodatki odzieżowe dla niemowląt",
"13) z wyłączeniem związków azotu oraz nawozów naturalnych; wyłączenie nie dotyczy nawozów wapniowych i wapniowo-magnezowych oraz związków fosforowych do mieszanek paszowych"
"23) z wyłączeniem książek adresowych o zasięgu krajowym, regionalnym, lokalnym, książek telefonicznych, teleksów i telefaksów i ulotek",
"30) wyłącznie wafle
31) wyłącznie opłatki sakralne i podobne produkty do opłatków sakralnych
32) wyłącznie chleb i bułki oraz bułka tarta";
Pozycja | Kod CN | Wyszczególnienie |
"14a | 0208 20 00 | - Żabie udka" |
Pozycja | Kod CN | Wyszczególnienie |
"98a | *1503 00 | Stearyna smalcowa, olej smalcowy, oleostearyna, oleina i olej łojowy, nieemulgowane lub niezmieszane, lub nieprzygotowane inaczej16)" |
Pozycja | Kod CN | Wyszczególnienie |
"99a | *1506 00 00 | Pozostałe tłuszcze i oleje zwierzęce oraz ich frakcje, nawet rafinowane, ale niemodyfikowane chemicznie17)" |
Pozycja | Kod CN | Wyszczególnienie |
"Wosk pszczeli i pozostałe woski owadzie, nawet rafinowane lub barwione: | ||
100a | 1521 90 91 | - - - Surowe |
100b | 1521 90 99 | - - - Pozostałe" |
Pozycja | Kod CN | Wyszczególnienie |
"Pozostałe skóry i skórki, surowe (świeże lub solone, suszone, wapnione, piklowane lub inaczej konserwowane, ale niepoddane garbowaniu, pergaminowaniu lub dalszej wyprawie), nawet odwłoszone lub dwojone, inne niż te wyłączone uwagą 1 lit. b) lub c) do niniejszego działu: | ||
119a | 4103 20 00 | - Z gadów |
119b | 4103 90 00 | - Pozostałe |
119c | 4301 | Skóry futerkowe surowe (włącznie z łbami, ogonami, łapami i pozostałymi częściami lub kawałkami nadającymi się do wykorzystania w kuśnierstwie), inne niż surowe skóry i skórki objęte pozycją 4101, 4102 lub 4103" |
"13) z wyłączeniem związków azotu oraz nawozów naturalnych; wyłączenie nie dotyczy nawozów wapniowych i wapniowo-magnezowych oraz związków fosforowych do mieszanek paszowych",
"16) z wyłączeniem stearyny smalcowej do zastosowań przemysłowych, stearyny smalcowej pozostałej i oleiny
17) z wyłączeniem tłuszczów i olejów oraz ich frakcji, do zastosowań technicznych".
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »