§ 1. - Zm.: rozporządzenie w sprawie warunków sanitarnych oraz zasad przestrzegania higieny przy produkcji i obrocie środkami spożywczymi, używkami i substancjami dodatkowymi dozwolonymi.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2000.108.1155

Akt jednorazowy
Wersja od: 12 grudnia 2000 r.
§  1.
W rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 28 lutego 2000 r. w sprawie warunków sanitarnych oraz zasad przestrzegania higieny przy produkcji i obrocie środkami spożywczymi, używkami i substancjami dodatkowymi dozwolonymi (Dz. U. Nr 30, poz. 377) wprowadza się następujące zmiany:
1)
w § 15 w ust. 3 zdanie drugie otrzymuje brzmienie:

"W szczególności zmywanie naczyń i sprzętu kuchennego powinno odbywać się w kuchni (w aneksie lub na wydzielonym stanowisku).",

2)
w § 19 w ust. 10:
a)
w pkt 1 i 6 po wyrazie "doprowadzoną" dodaje się wyraz "bieżącą",
b)
w pkt 4 wyraz "dezynsekcji" zastępuje się wyrazem "dezynfekcji",
3)
w § 38 w ust. 1 w zdaniu drugim po wyrazie "przechowywania" wyraz "zapasów" zastępuje się wyrazem "zapisów",
4)
w § 74 po pkt 1 dodaje się pkt 1a w brzmieniu:

"1a) rozporządzenie Ministra Opieki Społecznej z dnia 10 grudnia 1936 r. o dozorze nad mięsem i przetworami mięsnymi (Dz. U. Nr 92, poz. 643, z 1937 r. Nr 49, poz. 378, z 1952 r. Nr 12, poz. 75, z 1958 r. Nr 56, poz. 275 i z 1961 r. Nr 4, poz. 26),".