§ 1. - Zm.: rozporządzenie w sprawie ustanowienia Taryfy celnej.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2003.108.1010
Akt jednorazowy Wersja od: 26 czerwca 2003 r.
§ 1.
W Taryfie celnej stanowiącej załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 17 grudnia 2002 r. w sprawie ustanowienia Taryfy celnej (Dz. U. Nr 226, poz. 1885 oraz z 2003 r. Nr 12, poz. 124 i Nr 53, poz. 469) w części drugiej: Tabela Stawek Celnych w dziale 21 - Różne przetwory spożywcze wprowadza się następujące zmiany:1)
pozycja towarowa określona kodem PCN 2103 20 00 0 w brzmieniu:Kod PCN | Wyszczególnienie | Jednostka miary | Stawki celne | Stawki celne pref. dla | Stawki celne obniżone w związku z umowami o strefach wolnego handlu dla | |||||||||||||||
autonomiczne | konwencyjne | krajów DEV | krajów LDC | UE | EFTA | Czechy i Słowacja | Węgry | Słowenia | Rumunia | Bułgaria | Litwa | Łotwa | Estonia | Izrael | Wyspy Owcze | Turcja | Chorwacja | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
2103 | Sosy i przetwory z nich; zmieszane przyprawy i zmieszane przyprawy korzenne; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda: | - | 35 minimum 0,35 EUR/kg | 89 minimum 0,8 EUR/kg | 0 | 20 | 5 | 15 | ||||||||||||
2103 20 00 0 | - Ketchup pomidorowy i inne sosy pomidorowe |
otrzymuje brzmienie:
Kod PCN | Wyszczególnienie | Jednostka miary | Stawki celne | Stawki celne pref. dla | Stawki celne obniżone w związku z umowami o strefach wolnego handlu dla | |||||||||||||||
autonomiczne | konwencyjne | krajów DEV | krajów LDC | UE | EFTA | Czechy i Słowacja | Węgry | Słowenia | Rumunia | Bułgaria | Litwa | Łotwa | Estonia | Izrael | Wyspy Owcze | Turcja | Chorwacja | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
2103 | Sosy i przetwory z nich; zmieszane przyprawy i zmieszane przyprawy korzenne; mąka i mączka z gorczycy oraz gotowa musztarda: | - | 35 minimum 0,35 EUR/kg | 89 minimum 0,8 EUR/kg | 0a) | 20 | 5 | 15 | ||||||||||||
2103 20 00 0 | - Ketchup pomidorowy i inne sosy pomidorowe |
a) nie dotyczy Republiki Czeskiej
2)
pozycja towarowa określona kodem PCN 2106 90 98 0 w brzmieniu:Kod PCN | Wyszczególnienie | Jednostka miary | Stawki celne | Stawki celne pref. dla | Stawki celne obniżone w związku z umowami o strefach wolnego handlu dla | |||||||||||||||
autonomiczne | konwencyjne | krajów DEV | krajów LDC | UE | EFTA | Czechy i Słowacja | Węgry | Słowenia | Rumunia | Bułgaria | Litwa | Łotwa | Estonia | Izrael | Wyspy Owcze | Turcja | Chorwacja | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
2106 | Przetwory spożywcze, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone: | - | 27,5 minimum 0,24 EUR/kg | 25 minimum 0,22 EUR/kg | 5 | 5 | 0 | |||||||||||||
2106 90 | - Pozostałe: | |||||||||||||||||||
- - Pozostałe: | ||||||||||||||||||||
2106 90 98 0 | - - - Pozostałe |
otrzymuje brzmienie:
Kod PCN | Wyszczególnienie | Jednostka miary | Stawki celne | Stawki celne pref. dla | Stawki celne obniżone w związku z umowami o strefach wolnego handlu dla | |||||||||||||||
autonomiczne | konwencyjne | krajów DEV | krajów LDC | UE | EFTA | Czechy i Słowacja | Węgry | Słowenia | Rumunia | Bułgaria | Litwa | Łotwa | Estonia | Izrael | Wyspy Owcze | Turcja | Chorwacja | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
2106 | Przetwory spożywcze, gdzie indziej niewymienione ani niewłączone: | - | 27,5 minimum 0,24 EUR/kg | 25 minimum 0,22 EUR/kg | 5a) | 5 | 0 | |||||||||||||
2106 90 | - Pozostałe: | |||||||||||||||||||
- - Pozostałe: | ||||||||||||||||||||
2106 90 98 0 | - - - Pozostałe |
a) nie dotyczy Republiki Czeskiej