§ 1. - Zm.: rozporządzenie w sprawie ustanowienia Taryfy celnej.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1999.74.827

Akt jednorazowy
Wersja od: 9 września 1999 r.
§  1.
W Taryfie celnej stanowiącej załącznik do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 15 grudnia 1998 r. w sprawie ustanowienia Taryfy celnej (Dz. U. Nr 158, poz. 1036 oraz z 1999 r. Nr 24, poz. 215 i Nr 72, poz. 805) w części "Tabela Stawek Celnych" pozycja określona kodem PCN 1701 w brzmieniu:
Kod PCNWyszczególnienieJedn. Stawki celneStawki celne pref. dlaStawki celne obniżone w związku z umowami o strefach wolnego handlu dla
miaryautonomicznekonwencyjnekrajów DEVkrajów LDCUEEFTACzechy i SłowacjaWęgrySłoweniaRumuniaBułgariaLitwaŁotwaEstoniaIzraelWyspy Owcze
12345678910111213141516171819
1701Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:
- Cukier surowy nie

zawierający dodatku

środków aromatyzujących

ani barwiących:

1701 11- - Cukier trzcinowy:
1701 11 10 0- - - Do rafinacji-40 minimum 0,17 ECU/kg100 minimum 0,45 ECU/kg40
1701 11 90 0- - - Pozostały-40 minimum 0,17 ECU/kg100 minimum 0,45 ECU/kg40
1701 12 - - Cukier buraczany:
1701 12 10 0- - - Do rafinacji-40 minimum 0,17 ECU/kg100 minimum 0,45 ECU/kg40
1701 12 90 0- - - Pozostały-40 minimum 0,17 ECU/kg100 minimum 0,45 ECU/kg
- Pozostały:
1701 91 00 0- - Zawierający dodatki

aromatyzujące lub

barwiące

-40 minimum 0,17 ECU/kg100 minimum 0,45 ECU/kg
1701 99- - Pozostały:
1701 99 10 0- - - Cukier biały-40 minimum 0,17 ECU/kg100 minimum 0,45 ECU/kg
1701 99 90 0- - - Pozostały-40 minimum 0,17 ECU/kg100 minimum 0,45 ECU/kg

otrzymuje brzmienie:

Kod PCNWyszczególnienieJedn. Stawki celneStawki celne pref. dlaStawki celne obniżone w związku z umowami o strefach wolnego handlu dla
miaryautonomicznekonwencyjnekrajów DEVkrajów LDCUEEFTACzechy i SłowacjaWęgrySłoweniaRumuniaBułgariaLitwaŁotwaEstoniaIzraelWyspy Owcze
12345678910111213141516171819
1701Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:
- Cukier surowy nie

zawierający dodatku

środków aromatyzujących

ani barwiących:

1701 11- - Cukier trzcinowy:
1701 11 10 0- - - Do rafinacji-100 minimum 0,45 EUR/kg100 minimum 0,45 EUR/kg40
1701 11 90 0- - - Pozostały-100 minimum 0,45 EUR/kg100 minimum 0,45 ECU/kg40
1701 12 - - Cukier buraczany:
1701 12 10 0- - - Do rafinacji-100 minimum 0,45 EUR/kg100 minimum 0,45 EUR/kg40
1701 12 90 0- - - Pozostały-100 minimum 0,45 EUR/kg100 minimum 0,45 EUR/kg
- Pozostały:
1701 91 00 0- - Zawierający dodatki

aromatyzujące lub

barwiące

-100 minimum 0,45 EUR/kg100 minimum 0,45 EUR/kg
1701 99- - Pozostały:
1701 99 10 0- - - Cukier biały-100 minimum 0,45 EUR/kg100 minimum 0,45 EUR/kg
1701 99 90 0- - - Pozostały-100 minimum 0,45 EUR/kg100 minimum 0,45 EUR/kg