Zm.: rozporządzenie w sprawie ustanowienia kontyngentów na przywóz alkoholi skażonych, niektórych napojów alkoholowych, wyrobów tytoniowych, benzyn oraz olejów napędowych i opałowych w 1995 r.
Dz.U.1995.73.367
Akt jednorazowyROZPORZĄDZENIE
MINISTRA WSPÓŁPRACY GOSPODARCZEJ Z ZAGRANICĄ
z dnia 9 czerwca 1995 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia kontyngentów na przywóz alkoholi skażonych, niektórych napojów alkoholowych, wyrobów tytoniowych, benzyn oraz olejów napędowych i opałowych w 1995 r.
Pozycja | Kod PCN | Wyszczególnienie | Wielkość kontyngentu | Wielkość kontyngentu |
I półrocze | II półrocze | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
2103 | 2103 | Sosy i przetwory z nich; zmieszane przyprawy i zmieszane przyprawy korzenne; mąka i grysik z gorczycy oraz gotowa musztarda: | ||
2103 90 | - Pozostałe: | |||
2103 90 30 0 | - - Gorzkie aromatyczne zaprawy o objętościowej mocy alkoholu od 44,2 do 49,2% obj., zawierające w masie od 1,5 do 6% goryczki, przypraw i różnych składników oraz 4 do 10% cukru, w pojemnikach zawierających 0,5 litra lub mniej | wielkość kontyngentu włączona do kodu 2208 10 00 0 | wielkość kontyngentu włączona do kodu 2208 10 00 0 | |
2204 | 2204 | Wino ze świeżych winogron, łącznie z winami wzmocnionymi; moszcz winogronowy inny niż z pozycji nr 2009: | 3.500 hl | 3.500 hl |
2204 10 | - Wino musujące: | |||
- - 0 rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu nie mniejszej niż 8,5% objętościowych: | ||||
*2204 10 11 0 | - - - Szampan(1) | |||
*2204 10 19 0 | - - - Pozostałe(1) | |||
- Pozostałe wina; moszcz winogronowy z fermentacją nie rozpoczętą lub zatrzymaną przez dodanie alkoholu: | ||||
2204 21 | - - W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej: | |||
*2204 21 10 0 | - - - Wina inne niż z podpozycji 2204 10 w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane inaczej, pozostające dzięki obecności dwutlenku węgla w roztworze pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C(1) | |||
- - - Pozostałe: | ||||
2204 21 90 0 | - - - - 0 rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 22% obj. | |||
2204 29 | - - Pozostałe: | |||
*2204 29 10 0 | - - - Wina inne niż z podpozycji 2204 10 w butelkach z korkami "grzybkowymi" przytrzymywanymi przewiązkami lub zapięciami; wina dostarczane inaczej, pozostające w wyniku obecności dwutlenku węgla w roztworze pod nadciśnieniem nie mniejszym niż 1 bar, ale mniejszym niż 3 bary, mierzonym w temperaturze 20°C(1) | |||
- - - Pozostałe: | ||||
2204 29 90 0 | - - - - 0 rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 22% obj. | |||
2204 30 | - Pozostały moszcz winogronowy: | |||
*2204 30 10 0 | - - W trakcie fermentacji lub z fermentacją zatrzymaną inaczej niż przez dodanie alkoholu(1) | |||
- - Pozostałe: | ||||
*2204 30 99 0 | - - - Pozostałe(1) | |||
2205 | 2205 | Wermut i inne wina ze świeżych winogron przyprawione roślinami lub substancjami aromatycznymi: | ||
2205 10 | - W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej: | |||
*2205 10 90 0 | - - 0 rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18% obj.(1) | |||
2205 90 | - Pozostałe: | |||
*2205 90 90 0 | - - 0 rzeczywistej objętościowej mocy alkoholu powyżej 18% obj.(1) | |||
2206 | 2206 00 | Pozostałe napoje fermentowane (na przykład jabłecznik, moszcz gruszkowy i miód pitny); mieszanki napojów fermentowanych oraz mieszanki napojów fermentowanych i napojów bezalkoholowych nie wymienione ani nie włączone gdzie indziej: | ||
*2206 00 10 0 | - Wzbudzone(1) | |||
- Pozostałe: | ||||
- - Musujące: | ||||
*2206 00 31 0 | - - - Z jabłek lub gruszek(1) | |||
*2206 00 39 0 | - - - Pozostałe(1) | |||
- - Spokojne, w pojemnikach zawierających: | ||||
- - - 2 litry lub mniej: | ||||
*2206 00 51 0 | - - - - Z jabłek lub gruszek(1) | |||
*2206 00 59 0 | - - - - Pozostałe(1) | |||
Więcej niż 2 litry: | ||||
*2206 00 81 0 | - - - - Z jabłek lub gruszek(1) | 50 hl | 50 hl | |
*2206 00 89 0 | - - - - Pozostałe(1) | |||
2207 | 2207 | Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu wynoszącej 80% obj. lub więcej; alkohol etylowy i pozostałe alkohole, skażone, o dowolnej mocy: | ||
2207 20 00 0 | - Alkohol etylowy i pozostałe alkohole, skażone, o dowolnej mocy | |||
2208 | 2208 | Alkohol etylowy nieskażony o objętościowej mocy alkoholu mniejszej niż 80% obj.; wódki, likiery i inne napoje alkoholowe; złożone preparaty alkoholowe w rodzaju używanych do produkcji napojów: | ||
2208 10 00 0 | - Złożone preparaty alkoholowe w rodzaju używanych do produkcji napojów | 390.000 dm3 100% łącznie z kodem 2103 90 30 0 1.900.000 dm3 100% | 390.000 dm3 100% łącznie z kodem 2103 90 30 0 1.900.000 dm3 100% | |
2208 20 | - Napoje alkoholowe otrzymywane przez destylację wina z winogron lub wytłoków z winogron: | |||
- - W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej: | ||||
2208 20 12 0 | - - - Cognac | |||
2208 20 14 0 | - - - Armagnac | |||
2208 20 26 0 | - - - Grappa | |||
2208 20 28 0 | - - - Pozostałe | |||
- - W pojemnikach zawierających więcej niż 2 litry: | ||||
2208 20 40 0 | - - - - Surowy destylat | |||
- - Pozostałe: | ||||
2208 20 62 0 | - - - - Cognac | |||
2208 20 64 0 | - - - - Armagnac | |||
2208 20 86 0 | - - - - Grappa | |||
2208 20 88 0 | - - - - Pozostałe | |||
2208 30 | - Whisky: | 550.000 dm3 100% | 550.000 dm3 100% | |
- - Whisky burbońskie w pojemnikach zawierających: | ||||
2208 30 11 0 | - - - 2 litry lub mniej | |||
2208 30 19 0 | - - - Więcej niż 2 litry | |||
- - Whisky "pure malt", w pojemnikach zawierających: | ||||
2208 30 31 0 | - - - 2 litry lub mniej | |||
2208 30 39 0 | - - - Więcej niż 2 litry | |||
- - Whisky "blended", w pojemnikach zawierających: | ||||
2208 30 51 0 | - - - 2 litry lub mniej | |||
2208 30 59 0 | - - - Więcej niż 2 litry | |||
- - Pozostałe w pojemnikach zawierających: | ||||
2208 30 81 0 | - - - 2 litry lub mniej | |||
2208 30 89 0 | - - - Więcej niż 2 litry | |||
2208 40 | - Rumy: | 148.000 dm3 100% | 148.000 dm3 100% | |
2208 40 10 0 | - - W pojemnikach zawierających 2 litry lub mniej | |||
2208 40 90 0 | - - W pojemnikach zawierających więcej niż 2 litry | |||
2208 50 | - Giny i gin Geneva: | 292.000 dm3 100% | 292.000 dm3 100% | |
- - Gin w pojemnikach zawierających: | ||||
2208 50 11 0 | - - - 2 litry lub mniej | |||
2208 50 19 0 | - - - Więcej niż 2 litry | |||
- - Gin Geneva, w pojemnikach zawierających: | ||||
2208 50 91 0 | - - - 2 litry lub mniej | |||
2208 50 99 0 | - - - Więcej niż 2 litry | |||
2208 90 | - Pozostałe: | 292.000 dm3 100% | 292.000 dm3 100% | |
- - Pozostałe wódki, likiery i inne napoje alkoholowe, w pojemnikach zawierających: | ||||
- - - 2 litry lub mniej: | ||||
- - - - Pozostałe: | ||||
2208 90 65 0 | - - - - - Likiery | |||
2208 90 69 0 | - - - - - Pozostałe napoje alkoholowe | |||
- - - Więcej niż 2 litry: | ||||
2208 90 79 0 | - - - - Likiery i inne napoje alkoholowe | |||
2402 | 2402 | Cygara, również z obciętymi końcami, cygaretki i papierosy, z tytoniu lub namiastek tytoniu: | ||
2402 10 00 0 | - Cygara, również z obciętymi końcami i cygaretki, z tytoniu | 10 mln szt. | 10 mln szt. | |
2402 20 00 0 | - Papierosy z tytoniu | 3 mld szt. | 3 mld szt. | |
2402 90 00 0 | - Pozostałe | 10 mln szt. | 10 mln szt. |
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »