Zm.: rozporządzenie w sprawie ustanowienia kontyngentów celnych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Czeskiej, Republiki Słowackiej, Republiki Węgier i Republiki Słowenii.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1997.27.150

Akt jednorazowy
Wersja od: 1 stycznia 1997 r.

ROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW
z dnia 18 marca 1997 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia kontyngentów celnych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Czeskiej, Republiki Słowackiej, Republiki Węgier i Republiki Słowenii.

Na podstawie art. 9 pkt 2 oraz art. 4 ust. 5 pkt 1 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. - Prawo celne (Dz. U. z 1994 r. Nr 71, poz. 312, z 1995 r. Nr 85, poz. 427 i Nr 87, poz. 434, z 1996 r. Nr 106, poz. 496 oraz z 1997 r. Nr 6, poz. 31) zarządza się, co następuje:
W załączniku nr 3 do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 11 grudnia 1996 r. w sprawie ustanowienia kontyngentów celnych na przywóz niektórych towarów pochodzących z Republiki Czeskiej, Republiki Słowackiej, Republiki Węgier i Republiki Słowenii (Dz. U. Nr 153, poz. 729) wprowadza się następujące zmiany:
1)
pozycje towarowe określone kodami PCN 1704 10 11 0, 1704 10 19 0, 1704 10 91 0, 1704 10 99 0 w brzmieniu:
Kod PCNWyszczególnieniePreferencyjna stawka celnaKontyngent
1704Wyroby cukiernicze (łącznie z białą czekoladą), nie zawierające kakao:30 ton
1704 10- Guma do żucia, również pokryta

cukrem:

- - Zawierająca w masie mniej niż

60% sacharozy (łącznie z cukrem

inwertowanym wyrażonym jako

sacharoza):

1704 10 11 0- - - Guma w paskach15 + DCC
1704 10 19 0- - - Pozostała15 - DCC
- - Zawierająca w masie 60% lub

więcej sacharozy (łącznie z

cukrem inwertowanym wyrażonym

jako sacharoza):

1704 10 91 0- - - Guma w paskach15 - DCC
1704 10 99 0- - - Pozostała15 - DCC

otrzymują brzmienie:

Kod PCNWyszczególnieniePreferencyjna stawka celnaKontyngent
1704Wyroby cukiernicze (łącznie z białą czekoladą), nie zawierające kakao:30 ton
1704 10- Guma do żucia, również pokryta

cukrem:

- - Zawierająca w masie mniej niż

60% sacharozy (łącznie z cukrem

inwertowanym wyrażonym jako

sacharoza):

1704 10 11 0- - - Guma w paskach15 + DCC
1704 10 19 0- - - Pozostała15 + DCC
- - Zawierająca w masie 60% lub

więcej sacharozy (łącznie z

cukrem inwertowanym wyrażonym

jako sacharoza):

1704 10 91 0- - - Guma w paskach15 + DCC
1704 10 99 0- - - Pozostała15 + DCC
2)
pozycja towarowa określona kodem PCN 1806 90 60 0 w brzmieniu:
Kod PCNWyszczególnieniePreferencyjna stawka celnaKontyngent
1806Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao:200 ton
1806 90- Pozostałe:
1806 90 60 0- - Pasty do smarowania zawierające

kakao

22,5 - DCC

otrzymuje brzmienie:

Kod PCNWyszczególnieniePreferencyjna stawka celnaKontyngent
1806Czekolada i inne przetwory spożywcze zawierające kakao:200 ton
1806 90- Pozostałe:
1806 90 60 0- - Pasty do smarowania zawierające

kakao

22,5 + DCC
Rozporządzenie wchodzi w życie z dniem ogłoszenia z mocą od dnia 1 stycznia 1997 r.