Zm.: rozporządzenie w sprawie ustanowienia automatycznej rejestracji obrotu w przywozie niektórych towarów rolnych w 1999 r.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1999.78.881

Akt jednorazowy
Wersja od: 29 września 1999 r.

ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA GOSPODARKI
z dnia 10 września 1999 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie ustanowienia automatycznej rejestracji obrotu w przywozie niektórych towarów rolnych w 1999 r.

Na podstawie art. 8 ust. 2 pkt 3 i art. 10 ust. 4 ustawy z dnia 11 grudnia 1997 r. o administrowaniu obrotem z zagranicą towarami i usługami oraz o obrocie specjalnym (Dz. U. Nr 157, poz. 1026 i z 1999 r. Nr 55, poz. 587) zarządza się, co następuje:
Wykaz towarów objętych automatyczną rejestracją obrotu w przywozie, stanowiący załącznik do rozporządzenia Ministra Gospodarki z dnia 25 maja 1999 r. w sprawie ustanowienia automatycznej rejestracji obrotu w przywozie niektórych towarów rolnych w 1999 r. (Dz. U. Nr 51, poz. 523), otrzymuje brzmienie określone w załączniku do niniejszego rozporządzenia.
Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 7 dni od dnia ogłoszenia.

ZAŁĄCZNIK

WYKAZ TOWARÓW OBJĘTYCH AUTOMATYCZNĄ REJESTRACJĄ OBROTU W PRZYWOZIE

Kod PCNWyszczególnienie
0203Mięso wieprzowe świeże, chłodzone lub mrożone:
- Świeże lub chłodzone:
0203 11- - Tusze i półtusze:
0203 11 10 0- - - Ze świń domowych
0203 11 90 0- - - Pozostałe
0203 12- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:
- - - Ze świń domowych:
0203 12 11 0- - - - Szynki i ich kawałki
0203 12 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki
0203 12 90 0- - - Pozostałe
0203 19- - Pozostałe:
- - - Ze świń domowych:
0203 19 11 0- - - - Przodki i ich kawałki
0203 19 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi
0203 19 15 0- - - - Boczek i jego kawałki
- - - - Pozostałe:
0203 19 55 0- - - - - Bez kości
0203 19 59 0- - - - - Pozostałe
0203 19 90 0- - - Pozostałe
- Mrożone:
0203 21- - Tusze i półtusze:
0203 21 10 0- - - Ze świń domowych
0203 21 90 0- - - Pozostałe
0203 22- - Szynki, łopatki i ich kawałki z kośćmi:
- - - Ze świń domowych:
0203 22 11 0- - - - Szynki i ich kawałki
0203 22 19 0- - - - Łopatki i ich kawałki
0203 22 90 0- - - Pozostałe
0203 29- - Pozostałe:
- - - Ze świń domowych:
0203 29 11 0- - - - Przodki i ich kawałki
0203 29 13 0- - - - Schaby i ich kawałki, z kośćmi
0203 29 15 0- - - - Boczek i jego kawałki
- - - - Pozostałe:
0203 29 55 0- - - - - Bez kości
0203 29 59 0- - - - - Pozostałe
0203 29 90 0- - - Pozostałe
0206Jadalne podroby wołowe, wieprzowe, baranie, kozie, końskie, z osłów, mułów i osłomułów - świeże, chłodzone lub mrożone:
0206 10- Wołowe świeże lub chłodzone:
0206 10 10 0- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
- - Pozostałe:
0206 10 91 0- - - Wątroby
0206 10 95 0- - - Gruba przepona i cienka przepona
0206 10 99 0- - - Pozostałe
- Wołowe mrożone:
0206 21 00 0- - Ozory
0206 22- - Wątroby:
0206 22 10 0- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
0206 22 90 0- - - Pozostałe
0206 29- - Pozostałe:
0206 29 10 0- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
- - - Pozostałe:
0206 29 91 0- - - - Gruba przepona i cienka przepona
0206 29 99 0- - - - Pozostałe
0206 30- Wieprzowe, świeże lub chłodzone:
0206 30 10 0- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
- - Pozostałe:
- - - Ze świń domowych:
0206 30 21 0- - - - Wątroby
0206 30 31 0- - - - Pozostałe
0206 30 90 0- - - Pozostałe
- Wieprzowe mrożone:
0206 41- - Wątroby:
0206 41 10 0- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
- - - Pozostałe:
0206 41 91 0- - - - Ze świń domowych
0206 41 99 0- - - - Pozostałe
0206 49- - Pozostałe:
0206 49 10 0- - - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
- - - Pozostałe:
0206 49 91 0- - - - Ze świń domowych
0206 49 99 0- - - - Pozostałe
0206 80- Inne, świeże lub chłodzone:
0206 80 10 0- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
- - Pozostałe:
0206 80 91 0- - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów
0206 80 99 0- - - Baranie i kozie
0206 90- Inne, mrożone:
0206 90 10 0- - Przeznaczone do produkcji wyrobów farmaceutycznych
- - Pozostałe:
0206 90 91 0- - - Z koni, osłów, mułów i osłomułów
0206 90 99 0- - - Baranie i kozie
0207Mięso i jadalne podroby z drobiu z pozycji nr 0105, świeże, chłodzone lub mrożone:
- Z ptactwa z gatunku Gallus domesticus:
0207 11- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
0207 11 10 0- - - Oskubane i bez jelit, z głowami i łapami, znane jako "kurczaki

83%"

0207 11 30 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,

sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"

0207 11 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc,

wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej

prezentowane

0207 12- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
0207 12 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,

sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kurczaki 70%"

0207 12 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, i bez szyj, serc,

wątrób i żołądków, znane jako "kurczaki 65%" lub inaczej

prezentowane

0207 13- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:
- - - Kawałki:
0207 13 10 0- - - - Bez kości
- - - - Z kośćmi:
0207 13 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 13 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 13 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce

skrzydeł

0207 13 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
0207 13 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki
0207 13 70 0- - - - - Pozostałe
- - - Podroby:
0207 13 91 0- - - - Wątroby
0207 13 99 0- - - - Pozostałe
0207 14- - Kawałki i podroby mrożone:
- - - Kawałki:
0207 14 10 0- - - - Bez kości
- - - - Z kośćmi:
0207 14 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 14 30 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez
0207 14 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce

skrzydeł

0207 14 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
0207 14 60 0- - - - - Nogi i ich kawałki
0207 14 70 0- - - - - Pozostałe
- - - Podroby:
0207 14 91 0- - - - Wątroby
0207 14 99 0- - - - Pozostałe
- Z indyków:
0207 24- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
0207 24 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,

sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%"

0207 24 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap i bez szyj, serc,

wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej

prezentowane

0207 25- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
0207 25 10 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,

sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "indyki 80%"

0207 25 90 0- - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc,

wątrób i żołądków, znane jako "indyki 73%" lub inaczej

prezentowane

0207 26- - Kawałki i podroby, świeże lub chłodzone:
- - - Kawałki:
0207 26 10 0- - - - Bez kości
- - - - Z kośćmi:
0207 26 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 26 30 0- - - - - Całe skrzydła z końcami lub bez
0207 26 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce

skrzydeł

0207 26 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 26 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałki
0207 26 70 0- - - - - - Pozostałe
0207 26 80 0- - - - - Pozostałe
- - - Podroby:
0207 26 91 0- - - - Wątroby
0207 26 99 0- - - - Pozostałe
0207 27- - Kawałki i podroby, mrożone:
- - - Kawałki:
0207 27 10 0- - - - Bez kości
- - - - Z kośćmi:
0207 27 20 0- - - - - Połówki lub ćwiartki
0207 27 30 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 27 40 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce

skrzydeł

0207 27 50 0- - - - - Piersi i ich kawałki
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 27 60 0- - - - - - Podudzia i ich kawałki
0207 27 70 0- - - - - - Pozostałe
0207 27 80 0- - - - - Pozostałe
- - - Podroby:
0207 27 91 0- - - - Wątroby
0207 27 99 0- - - - Pozostałe
- Z kaczek, gęsi i perliczek:
0207 32- - Nie cięte na kawałki, świeże lub chłodzone:
- - - Kaczki:
0207 32 11 0- - - - Oskubane, bez krwi i jelit, ale nie wypatroszone, z głowami

i łapami, znane jako "kaczki 85%"

0207 32 15 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,

sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%"

0207 32 19 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap oraz bez szyj, serc,

wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej

prezentowane

- - - Gęsi:
0207 32 51 0- - - - Oskubane, bez krwi, niewypatroszone z głowami i łapami,

znane jako "gęsi 82%"

0207 32 59 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i

żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub

inaczej prezentowane

0207 32 90 0- - - Perliczki
0207 33- - Nie cięte na kawałki, mrożone:
- - - Kaczki:
0207 33 11 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, ale z szyjami,

sercami, wątrobami i żołądkami, znane jako "kaczki 70%"

0207 33 19 0- - - - Oskubane i wypatroszone bez głów i łap oraz bez szyj, serc,

wątrób i żołądków, znane jako "kaczki 63%" lub inaczej

prezentowane

- - - Gęsi:
0207 33 51 0- - - - Oskubane, bez krwi, nie wypatroszone z głowami i łapami,

znane jako "gęsi 82%"

0207 33 59 0- - - - Oskubane i wypatroszone, bez głów i łap, z sercami i

żołądkami lub bez serc i żołądków, znane jako "gęsi 75%" lub

inaczej prezentowane

0207 33 90 0- - - Perliczki
0207 34- - Otłuszczone wątroby, świeże lub chłodzone:
0207 34 10 0- - - Z gęsi
0207 34 90 0- - - Z kaczek
0207 35- - Pozostałe, świeże lub chłodzone:
- - - Kawałki:
- - - - Bez kości:
0207 35 11 0- - - - - Z gęsi
0207 35 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek
- - - - Z kośćmi:
- - - - - Połówki lub ćwiartki:
0207 35 21 0- - - - - - Z kaczek
0207 35 23 0- - - - - - Z gęsi
0207 35 25 0- - - - - - Z perliczek
0207 35 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 35 41 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce

skrzydeł

- - - - - Piersi i ich kawałki:
0207 35 51 0- - - - - - Z gęsi
0207 35 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 35 61 0- - - - - - Z gęsi
0207 35 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
0207 35 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze
0207 35 79 0- - - - - Pozostałe
- - - Podroby:
0207 35 91 0- - - - Wątroby drobiowe inne niż otłuszczone wątroby
0207 35 99 0- - - - Pozostałe
0207 36- - Pozostałe, mrożone:
- - - Kawałki:
- - - - Bez kości:
0207 36 11 0- - - - - Z gęsi
0207 36 15 0- - - - - Z kaczek i perliczek
- - - - Z kośćmi:
- - - - - Połówki lub ćwiartki:
0207 36 21 0- - - - - - Z kaczek
020736230- - - - - - Z gęsi
0207 36 25 0- - - - - - Z perliczek
0207 36 31 0- - - - - Całe skrzydła, z końcami lub bez
0207 36 41 0- - - - - Grzbiety, szyje, grzbiety łącznie z szyjami, kupry i końce

skrzydeł

- - - - - Piersi i ich kawałki:
0207 36 51 0- - - - - - Z gęsi
0207 36 53 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
- - - - - Nogi i ich kawałki:
0207 36 61 0- - - - - - Z gęsi
0207 36 63 0- - - - - - Z kaczek i perliczek
0207 36 71 0- - - - - Tusze gęsie i kacze
0207 36 79 0- - - - - Pozostałe
- - - Podroby:
- - - - Wątroby:
0207 36 81 0- - - - - Otłuszczone wątroby gęsie
0207 36 85 0- - - - - Otłuszczone wątroby kacze
0207 36 89 0- - - - - Pozostałe
0207 36 90 0- - - - Pozostałe
0210Mięso i podroby jadalne, solone, w solance, suszone lub wędzone; jadalne mączki i grysiki z mięsa i podrobów:
- Mięso wieprzowe:
0210 11- - Szynki, łopatki i ich kawałki, z kośćmi:
- - - Ze świń domowych:
- - - - Solone lub w solance:
0210 11 11 0- - - - - Szynki i ich kawałki
0210 11 19 0- - - - - Łopatki i ich kawałki
- - - - Suszone lub wędzone:
0210 11 31 0- - - - - Szynki i ich kawałki
0210 11 39 0- - - - - Łopatki i ich kawałki
0210 11 90 0- - - Pozostałe
0210 12- - Boczek i jego kawałki:
- - - Ze świń domowych:
0210 12 11 0- - - - Solony lub w solance
0210 12 19 0- - - - Suszony lub wędzony
0210 12 90 0- - - Pozostały
0210 19- - Pozostałe:
- - - Ze świń domowych:
- - - - Solone lub w solance:
0210 19 10 0- - - - - Bok bekonowy lub szpencer
0210 19 20 0- - - - - Bok trzyćwierciowy lub środki
0210 19 30 0- - - - - Przodki i ich kawałki
0210 19 40 0- - - - - Schaby i ich kawałki
- - - - - Pozostałe:
0210 19 51 0- - - - - - Bez kości
0210 19 59 0- - - - - - Pozostałe
- - - - Suszone lub wędzone:
0210 19 60 0- - - - - Przodki i ich kawałki
0210 19 70 0- - - - - Schaby i ich kawałki
- - - - - Pozostałe:
0210 19 81 0- - - - - - Bez kości
0210 19 89 0- - - - - - Pozostałe
0210 19 90 0- - - Pozostałe
0210 20- Mięso wołowe:
0210 20 10 0- - Z kośćmi
0210 20 90 0- - Bez kości
0210 90- Inne, łącznie z jadalnymi mączkami i grysikami z mięsa lub

podrobów:

- - Mięso:
0210 90 10 0- - - Mięso końskie solone, w solance lub suszone
- - - Baranie i kozie:
0210 90 11 0- - - - Z kośćmi
0210 90 19 0- - - - Bez kości
0210 90 21 0- - - Z reniferów
0210 90 29 0- - - Pozostałe
- - Podroby:
- - - Wieprzowe:
0210 90 31 0- - - - Wątroby
0210 90 39 0- - - - Pozostałe
- - - Wołowe:
0210 90 41 0- - - - Gruba przepona i cienka przepona
0210 90 49 0- - - - Pozostałe
0210 90 60 0- - - Baranie i kozie
- - - Pozostałe:
- - - - Wątroby drobiowe:
0210 90 71 0- - - - - Otłuszczone wątroby gęsie i kacze, solone lub w solance
0210 90 79 0- - - - - Pozostałe
0210 90 80 0- - - - Pozostałe
0210 90 90 0- - Jadalne mączki i grysiki z mięsa lub podrobów
0403Maślanka, mleko zsiadłe i śmietana kwaśna, jogurt, kefir i inne sfermentowane lub zakwaszone mleko i śmietana, nawet zagęszczone lub zawierające dodatek cukru albo innego środka słodzącego lub aromatycznego, lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub kakao:
0403 10- Jogurt:
- - Nie aromatyzowany ani nie zawierający dodatku owoców, orzechów

lub kakao:

- - - Nie zawierający dodatku cukru ani innego środka słodzącego, o

zawartości tłuszczu w masie:

0403 10 11 0- - - - Nie przekraczającej 3%
0403 10 13 0- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 10 19 0- - - - Powyżej 6%
- - - Pozostały, o zawartości tłuszczu w masie:
0403 10 31 0- - - - Nie przekraczającej 3%
0403 10 33 0- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 10 39 0- - - - Powyżej 6%
- - Aromatyzowany lub zawierający dodatek owoców, orzechów lub

kakao:

- - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci, o zawartości

tłuszczu mlecznego w masie:

0403 10 51 0- - - - Nie przekraczającej 1,5%
0403 10 53 0- - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%
0403 10 59 0- - - - Powyżej 27%
- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:
0403 10 91 0- - - - Nie przekraczającej 3%
0403 10 93 0- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 10 99 0- - - - Powyżej 8%
0403 90- Pozostałe:
- - Nie aromatyzowane ani nie zawierające dodatku owoców, orzechów

lub kakao:

- - - W proszku, granulkach lub w innej stałej postaci:
- - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego,

o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 11 0- - - - - Nie przekraczającej 1,5%
0403 90 13 0- - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%
0403 90 19 0- - - - - Powyżej 27%
- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:
0403 90 31 0- - - - - Nie przekraczającej 1,5%
0403 90 33 0- - - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%
0403 90 39 0- - - - - Powyżej 27%
- - - Pozostałe:
- - - - Nie zawierające dodatku cukru ani innego środka słodzącego,

o zawartości tłuszczu w masie:

0403 90 51 0- - - - - Nie przekraczającej 3%
0403 90 53 0- - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 90 59 0- - - - - Powyżej 6%
- - - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu w masie:
0403 90 61 0- - - - - Nie przekraczającej 3%
0403 90 63 0- - - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 90 69 0- - - - - Powyżej 6%
- - Aromatyzowane lub zawierające dodatek owoców, orzechów lub

kakao:

- - - W proszku, granulkach lub innej stałej postaci, o zawartości

tłuszczu mlecznego w masie:

0403 90 71 0- - - - Nie przekraczającej 1,5%
0403 90 73 0- - - - Powyżej 1,5%, ale nie przekraczającej 27%
0403 90 79 0- - - - Powyżej 27%
- - - Pozostałe, o zawartości tłuszczu mlecznego w masie:
0403 90 91 0- - - - Nie przekraczającej 3%
0403 90 93 0- - - - Powyżej 3%, ale nie przekraczającej 6%
0403 90 99 0- - - - Powyżej 6%
0504 00 00Jelita, pęcherze i żołądki zwierząt (z wyjątkiem rybich), całe lub w kawałkach, świeże, chłodzone, mrożone, solone, w solance, suszone lub wędzone:
0504 00 00 1- Żołądki drobiowe
0504 00 00 9- Pozostałe
1101 00Mąka pszenna i żytnio-pszenna:
- Mąka pszenna:
1101 00 11 0- - Z pszenicy durum
1101 00 15 0- - Z pszenicy zwyczajnej i orkisza
1101 00 90 0- Mąka żytnio-pszenna
1102Mąka ze zbóż innych niż pszenica i mieszanka żyta z pszenicą:
1102 10 00 0- Mąka żytnia
1102 20- Mąka kukurydziana:
1102 20 10 0- - O zawartości tłuszczu w masie nie przekraczającej 1,5%
1102 20 90 0- - Pozostała
1102 90- Pozostałe:
1102 90 10 0- - Mąka jęczmienna
1102 90 30 0- Mąka owsiana
1105Mąka, grysik, puder, płatki, granulki i grudki ziemniaczane:
1105 10 00 0- Mąka, grysik i puder
1105 20 00 0- Płatki, grudki i granulki ziemniaczane
1108Skrobie; inulina:
- Skrobie:
1108 11 00 0- - Skrobia pszenna
1108 12 00 0- - Skrobia kukurydziana
1108 13 00 0- - Skrobia ziemniaczana
1108 14 00 0- - Skrobia z manioku (cassava)
1108 19- - Pozostałe skrobie:
1108 19 10 0- - - Skrobia z ryżu
1108 19 90 0- - - Pozostałe
1108 20 00 0- Inulina
1205 00Ziarno rzepaku lub rzepiku, nawet łamane:
1205 00 90 0- Pozostałe
1702Pozostałe cukry łącznie z chemicznie czystymi laktozą, maltozą, glukozą i fruktozą, w postaci stałej; syropy cukrowe nie zawierające dodatku środków aromatyzujących lub barwiących; sztuczny miód zmieszany z miodem naturalnym lub nie; karmel:
- Laktoza i syrop laktozowy:
1702 11 00 0- - Zawierające wagowo 99% laktozy lub więcej, wyrażonej jako

laktoza bezwodna, w przeliczeniu na suchą masę

1702 19 00 0- - Pozostałe
1702 30- Glukoza i syrop glukozowy nie zawierające fruktozy lub zawierające

w stanie suchym mniej niż 20% fruktozy w masie:

1702 30 10 0- - Izoglukoza
- - Pozostałe:
- - - Zawierające w stanie suchym 99% lub więcej glukozy w masie:
1702 30 51 0- - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie
1702 30 59 0- - - - Pozostałe
- - - Pozostałe:
1702 30 91 0- - - - W postaci białego krystalicznego proszku, scalonego lub nie
1702 30 99 0- - - - Pozostałe
1702 40- Glukoza i syrop glukozowy, zawierające w stanie suchym co najmniej

20%, ale mniej niż 50% fruktozy:

1702 40 10 0- - Izoglukoza
1702 40 90 0- - Pozostałe
1702 50 00 0- Fruktoza chemicznie czysta
1702 60- Pozostała fruktoza i syrop fruktozowy zawierające w stanie suchym

powyżej 50% fruktozy w masie:

1702 60 10 0- - Izoglukoza
1702 60 80 0- - Syrop inulinowy
1702 60 95 0- - Pozostałe
1702 90- Inne, łącznie z cukrem inwertowanym:
1702 90 30 0- - Izoglukoza
1702 90 50 0- - Maltodekstryna i syrop maltodekstrynowy
- - Karmel:
1702 90 71 0- - - Zawierający w masie 50% sacharozy lub więcej w substancji

suchej

- - - Pozostały:
1702 90 75 0- - - - W postaci proszku, scalonego lub nie
1702 90 79 0- - - - Pozostały
1901Ekstrakt słodowy; przetwory spożywcze z mąki, grysiku, skrobi lub z ekstraktu słodowego, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 40% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione, ani nie włączone; przetwory spożywcze z towarów objętych pozycjami od nr 0401 do 0404, nie zawierające kakao lub zawierające mniej niż 5% wagowych kakao obliczonych według całkowicie odtłuszczonej bazy, gdzie indziej nie wymienione, ani nie włączone:
1901 90- Pozostałe:
- - Pozostałe:
1901 90 99- - - Pozostałe:
1901 90 99 9- - - - Pozostałe
2106Przetwory spożywcze gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:
2106 90- Pozostałe:
- - Aromatyzowane lub barwione syropy cukrowe:
- - - Pozostałe:
2106 90 51 0- - - - Syrop laktozowy
2106 90 55 0- - - - Syrop glukozowy i z maltodekstryny
2106 90 59 0- - - - Pozostałe
- - Pozostałe:
2106 90 92 0- - - Nie zawierające tłuszczów mleka, sacharozy, izoglukozy,

glukozy lub skrobi lub zawierające w masie mniej niż 1,5%

tłuszczu mleka, 5% sacharozy lub izoglukozy, 5% glukozy lub

skrobi

2106 90 98 0- - - Pozostałe
2302Otręby, śruta i inne pozostałości odsiewu, przemiału lub innej obróbki zbóż i roślin strączkowych, również granulowane:
2302 10- Kukurydziane:
2302 10 10 0- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35%
2302 10 90 0- - Pozostałe
2302 20- Ryżowe:
2302 20 10 0- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 35%
2302 20 90 0- - Pozostałe
2302 30- Pszenne:
2302 30 10 0- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których

przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy

całości lub alternatywnie część, która przechodzi przez sito,

zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy

produkt

2303 30 90 0- - Pozostałe
2302 40- Z innych zbóż:
2302 40 10 0- - O zawartości skrobi w masie nie przekraczającej 28%, których

przesiew przez sito o oczkach 0,2 mm nie przekracza 10% masy

całości lub alternatywnie część ,która przechodzi przez sito,

zawiera w masie 1,5% lub więcej popiołu w przeliczeniu na suchy

produkt

2302 40 90 0- - Pozostałe
2302 50 00 0- Z roślin strączkowych
3505Dekstryny i inne skrobie modyfikowane (np. skrobie wstępnie żelatynizowane lub estryfikowane); kleje oparte na skrobiach, na dekstrynach lub innych modyfikowanych skrobiach:
3505 10- Dekstryny i inne modyfikowane skrobie:
3505 10 10 0- - Dekstryny
- - Inne modyfikowane skrobie:
3505 10 50 0- - - Skrobie, estryfikowane lub eteryfikowane
3505 10 90 0- - - Pozostałe
3505 20- Kleje:
3505 20 10 0- - Zawierające w masie mniej niż 25% skrobi lub dekstryn, lub

innych modyfikowanych skrobi

3505 20 30 0- - Zawierające w masie 25% lub więcej, ale mniej niż 55% skrobi lub

dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi

3505 20 50 0- - Zawierające w masie 55% lub więcej, ale mniej niż 80% skrobi lub

dekstryn, lub innych modyfikowanych skrobi

3505 20 90 0- - Zawierające w masie 80% lub więcej skrobi lub dekstryn, lub

innych modyfikowanych skrobi

3809Środki wykańczalnicze, nośniki barwników przyśpieszające barwienie, utrwalacze barwników i inne preparaty (np. klejonki i zaprawy) w rodzaju stosowanych w przemysłach włókienniczym, papierniczym, skórzanym i podobnych, gdzie indziej nie wymienione ani nie włączone:
3809 10- Na bazie substancji skrobiowych:
3809 10 10 0- - Zawierające w masie poniżej 55% tych substancji
3809 10 30 0- - Zawierające w masie 55% lub więcej tych substancji, ale mniej

niż 70%

3809 10 50 0- - Zawierające w masie 70% lub więcej tych substancji, ale mniej

niż 83%

3809 10 90 0- - Zawierające w masie 83% lub więcej tych substancji