§ 1. - Zm.: rozporządzenie w sprawie szczegółowych zasad organizacji Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2005.99.829
Akt jednorazowy
Wersja od: 7 czerwca 2005 r.
§ 1.
W rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 5 września 2002 r. w sprawie szczegółowych zasad organizacji Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych (Dz. U. Nr 154, poz. 1279) § 3 otrzymuje brzmienie:
"§ 3. 1. W skład wojewódzkiego inspektoratu wchodzą następujące komórki organizacyjne:
1) wydział kontroli;
2) wydział nadzoru;
3) wydział administracji.
2. W skład wojewódzkiego inspektoratu mogą wchodzić:
1) oddziały wojewódzkiego inspektoratu oraz wydziały i samodzielne stanowiska pracy, tworzone w miejscach odpraw celnych lub w innych miejscach, jeżeli jest to uzasadnione potrzebą wykonywania kontroli jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych;
2) laboratoria kontrolno-analityczne, jeżeli w województwie nie utworzono laboratorium specjalistycznego Głównego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych;
3) sekcje i samodzielne stanowiska pracy.".
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .