§ 1. - Zm.: rozporządzenie w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.62.579

Akt jednorazowy
Wersja od: 14 kwietnia 2004 r.
§  1.
W rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 4 grudnia 2002 r. w sprawie szczegółowych wymagań w zakresie jakości handlowej wyrobów kakaowych i czekoladowych (Dz. U. Nr 214, poz. 1813) w załączniku nr 1 ust. 20 otrzymuje brzmienie:

"20. Czekolada nadziewana (czekolada nadziewana ..., czekolada z ... w środku, czekolada z nadzieniem ...) jest wyrobem, którego zewnętrzna część zawiera czekoladę, o której mowa w § 1 pkt 6-17 rozporządzenia, stanowiącą nie mniej niż 25 % całkowitej masy wyrobu; nie uznaje się za czekoladę nadziewaną (czekoladę nadziewaną ..., czekoladę z ... w środku, czekoladę z nadzieniem ...) wyrobu, którego wewnętrzna część zawiera:

1) wyroby piekarnicze;

2) wyroby ciastkarskie;

3) herbatniki lub

4) lody.".